Burkaförbud införs i schweizisk kanton efter folkomröstning

Foto: Flickr
  • Måndag 24 sep 2018 2018-09-24
E-post 1114

SCHWEIZ Ytterligare ett område i Europa har nu infört burkaförbud. Den schweiziska kantonen Sankt Gallen kommer nu att förbjuda burkor efter att 67 procent röstade för ett förbud i en regional folkomröstning.

Sankt Gallen är en kanton i Schweiz som nu blir den andra kantonen i landet som inför ett burkaförbud. Den regionala regeringen kommer nu implementera förbudet efter att ungefär två tredjedelar röstat för det, uppger The Sun.

Den södra kantonen Ticino införde ett burkaförbud för två år sedan och Sankt Gallen väntas följa Ticinos exempel i utformningen av lagstiftningen.

Frankrike och Danmark är två länder som infört burkaförbud och frågan sprider sig till flera europeiska länder.

LÄS ÄVEN: Efter danska burkaförbudet – nu öppnar Jimmie Åkesson för svenskt förbud: ”Välkomnar det beslutet”

LÄS ÄVEN: Kristdemokraterna säger nej till burkaförbud i Sverige: ”Finns risk att förbud blir kontraproduktivt”

Den schweiziska regeringen har tidigare motsatt sig en nationell folkomröstning i frågan och låtit de individuella kantonerna få bestämma i frågan. Nu har dock en namninsamling fått 100 000 underskrifter vilket innebär att en nationell folkomröstning kommer att hållas om frågan i Schweiz.

Tycker du att burkaförbud ska införas i Sverige?
1370 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag