Busch hustvist över – förlikas med Esbjörn

Ebba Busch Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 11 okt 2021 2021-10-11
E-post 0

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har enats om en förlikning med 82-åriga Esbjörn Bolin angående deras tvist om ett husköp, rapporterar Expressen. Förlikningen innebär att Busch tar över huset, och kommer två veckor innan saken annars hade avgjorts i rätten.

”Esbjörn Bolin och Ebba Busch har i dag som ovan träffat en överenskommelse som skall stadsfästas i dom”, står det  i en handling som Expressen tagit del av. Förlikningen innehåller även sekretessbelagda delar, och parterna stå för sina egna kostnader i samband med tvisten.

Lyssna även på: ”Här under vilar en man som hade rätt” – Podden om Ebba Busch husaffär

Ebba Busch och Esbjörn Bolin undertecknade ett kontrakt om ett fastighetsköp den 20 augusti 2020, med en av Busch väninnor som enda vittne. Fastigheten såldes för 3,9 miljoner kronor till Busch som behövde en ny bostad efter sin skilsmässa.

Busch skulle ha övertagit fastigheten den 16 september, men Esbjörn ångrade sig och ville inte längre genomföra husförsäljningen, och hänvisade bland annat till minnesförlust och att han inte ska ha förstått vad han undertecknat.

Busch insisterade dock på att affären skulle genomföras, och i oktober avslöjade Expressen att Busch hade en tvist om en fastighet.

Tvisten om husköpet har bland annat lett till att Ebba Busch erkänt grovt förtal av Bolins tidigare juridiska ombud Johann Binninge och fått ett strafföreläggande på 60 000 kronor och villkorlig dom.

– I Sverige kan även sanning vara förtal, men här gäller svensk rätt och det är det jag förhåller mig till, sade Busch till Aftonbladet.

Läs även: Berättade att jurist var dömd för brott – nu inleds förundersökning mot Ebba Busch om grovt förtal

Läs även: Sportreporterns attack på Ebba Busch: ”De mänskliga krypen”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag