Busch: KD vill fälla regeringen med V

Bild: Nyheter Idag
  • Fredag 9 okt 2020 2020-10-09
E-post 1156

KD är redo att fälla regeringen tillsammans med V, säger Ebba Busch (KD) i ett tal på fredagen. Men Ulf Kristersson (M) har tidigare sagt att man inte är redo att fälla regeringen på grund av förändringar i arbetsrätten.

Kristdemokraterna är redo att fälla regeringen tillsammans med Vänsterpartiet på grund av regeringens planer på att ändra arbetsrätten, vilket är ett krav från Centerpartiet i Januariöverenskommelsen.

– Sverige behöver ett nytt ledarskap. Många frågar nu om vi kan tänka oss att väcka misstroende? Ingen tvekan råder i vår riksdagsgrupp – i går svarade vi enhälligt ja. Sverige förtjänar bättre! Sverige behöver en ny regering, säger Ebba Busch i ett tal på fredagen enligt Dagens Nyheter.

Läs även: Sjöstedt hotar avsätta Löfven – anklagas för allians med SD av Lööf

På en pressträff efter talet säger Busch att partiet är beredda att väcka misstroende så snart som möjligt.

– Andra har pratat om några veckor. Men vårt tålamod med regeringen är förbrukat. Finns det en möjlighet i nästa vecka då kan vi göra det, säger Busch enligt SVT.

Det är Vänsterpartiets avgående partiledare Jonas Sjöstedt som gett regeringen några veckor på sig att dra tillbaka utredningen som ska ligga till grund för en förändrad arbetsrätt.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har emellertid redan sagt att man inte kommer stödja ett misstroende mot regeringen på grund av förändringar i arbetsrätten.

– Vi kommer inte använda ett hot mot den här regeringen för att stoppa reformer som vi tycker är absolut nödvändiga, nej, sade Kristersson till Aftonbladet.

Sverigedemokraterna har tidigare sagt att man ställer sig bakom alla försök att fälla regeringen.

Läs även: Förtroenderas för Kristersson och Busch

Läs även: Efter pressen på JÖK-regeringen: Sjöstedt får högst förtroende av partiledarna

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag