Busch öppnar för att förhandla med SD

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 13 mar 2021 2021-03-13
E-post 5618

SVERIGE Ebba Busch (KD) vill bilda regering med Moderaterna och tror att det finns goda utsikter för att få igenom en budget med stöd av Sverigedemokraterna. Det berättar hon i Ekots lördagsintervju.

I intervjun meddelar Ebba Busch att hon vill gå till val och bilda regering med Moderaterna. En sådan regering skulle dock styra i minoritet och behöva stöd från andra partier för att få igenom sin budget.

– Tillsammans med Sverigedemokraterna skulle vi kunna göra större uppgörelser kring rättspolitiken, kring migration, men jag hoppas även kring en del sjukvårdsfrågor. Jag förstår att Sverigedemokraternas stöd inte kommer komma gratis, säger KD-ledaren.

– Jag har inte tänkt ta de väljarna för givet på samma sätt som jag inte tar någon del av det svenska folkets stöd för givet, men de vill ju se att Sverige går i en annan riktning. Jag menar att i flera delar så delar vi grundläggande problemformulering och grundläggande riktning på de här stora politiska områdena som också måste påverka en budget.

På frågan om vad som kan bli svårt att kompromissa om säger hon att ”det kommer vi ju få se”.

– Grunden måste ju vara den politiska inriktningen, och där ser jag att det finns förutsättningar att en KD-M-regering kan få stöd för sin budget och att förhandla fram större delar med till exempel Sverigedemokraterna, säger Busch.

Läs även: Kristersson redo för avtal med SD – men vill inte ge ministerposter

Läs även: Lööf öppnar för att sitta i regering med Löfven

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag