Busch Thor öppnar för att döda DÖ – Nyval kan vänta

Ebba Busch Thor öppnar för att sänka Decemberkartellen. Foto: Frankie Fouganthin (t.v) samt politik.in2pic.com / Wikimedia Commons
  • Torsdag 8 okt 2015 2015-10-08
E-post 995

VÄSTERÅS Imorgon avgörs frågan på Kristdemokraternas riksting om partiet ska lämna Decemberöverenskommelsen, något som kan leda till nyval. Och nu öppnar partiledaren för den möjligheten. – Min signal är tydlig, debattera, ge uttryck för det du tycker, rösta på det du landat i så att vi kan få ett besked i morgon, säger Ebba Busch Thor till Aftonbladet.

På fredag kommer hela decemberöverenskommelsen att ställas på sin spets under Kristdemokraternas riksting som äger rum i Västerås. Flera medier rapporterar att en intern opinion i partiet vill skrota den hårt kritiserade överenskommelsen, men samtidigt har partiledningen tidigare uttryckt stöd för pakten.

Men under torsdagen öppnar partiledaren Ebba Busch Thor för möjligheten att Kristdemokraterna kan lämna överenskommelsen, något som skulle kunna betyda att en förestående regeringskris väntar med ett påföljande nyval senare i år. Istället för att argumentera för decemberöverenskommelsen lämnar hon frågan fri för partiet att avgöra.

– Min signal är tydlig, debattera, ge uttryck det du tycker, rösta på det du landat i så att vi kan få ett besked i morgon, säger Ebba Busch Thor till Aftonbladet.

Pressen är stor på Kristdemokraterna att de ska lämna den kritiserade överenskommelsen. Nyheter Idag har tidigare berättat om ett Facebookevent som till och med lovar stödröster till partiet om de skulle bestämma sig för att lämna decemberöverenskommelsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag