C-politiker häktad – misstänks för flera barnvåldtäkter

Foto: Kat Jayne/Creative Commons
  • Lördag 1 maj 2021 2021-05-01
E-post

VIMMERBY En kommunpolitiker har häktats misstänkt för flera våldtäkter av barn och grov fridskränkning, rapporterar Vimmerby Tidning. Politikern är häktad med restriktioner då åklagare Charlotte Genberg anser att det finns risk att den misstänkte undanröjer bevis och avviker.

Brotten ska ha begåtts mot en person som den misstänkta gärningsmannen har en relation till. De misstänkta våldtäkterna ska ha skett perioden mellan 2012 och 2015, medan den grova fridskränkningen ska ha skett från våren 2016 fram till att politikern greps.

Läs även: C-politiker i ny pedofilskandal – sambo dömd för övergrepp och barnporr

Åklagare Charlotte Genberg bedömer utredningsläget som gott.

– Nu följer sedvanliga utredningsåtgärder. Det blir förhör med vittnen i närheten och ytterligare förhör med målsägande. Vi ska även höra den misstänkte själv igen, säger hon till Vimmerby Tidning.

Gruppledaren för politikerns parti säger till Vimmerby Tidning att denne är ”chockad”.

– Jag är chockad. Jag får inte fram ett ord. Det är vad jag kan säga, säger gruppledaren till Vimmerby Tidning.

Gruppledaren uppger att det pågår ett uteslutningsärende mot politikern, som varit medlem av partiet en lång tid.

Enligt Samhällsnytt är politikern aktiv i Centerpartiet, och ledamot i både kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Vimmerby. Brottsoffret ska vara ett yngre barn.

– Det är ett yngre barn som har blivit utsatt för upprepade fall av våldtäkt mot barn, säger åklagare Charlotte Genberg till Samhällsnytt.

Politikern nekar till brott.

Läs även: Modeteoriernas hjälte Foucault avslöjad som pedofil

Läs även: C-toppen Federley tar timeout – ”närstående” var dömd pedofil

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag