Carola om reaktionerna på intervjun: ”Uppriktigt ledsen”

Bild: David Bennehag/CC BY 2.0
  • Tisdag 11 apr 2023 2023-04-11
E-post 0

Den folkkära artisten Carola Häggkvist väckte under påsken stor uppmärksamhet efter en intervju med Svenska Dagbladet där hon sågade den svenska invandringspolitiken och islam. Nu kommenterar hon reaktionerna på intervjun i ett inlägg på Instagram. Bland annat skriver hon att hon är ”uppriktigt ledsen över att en del av mina ord i artikeln på något sätt sårat människor”.

I inlägget börjar hon med att tacka dem som har stöttat henne efter intervjun. Sedan vänder hon sig till dem som inte uppskattade hennes uttalanden.

”Jag beklagar det verkligen. Det verkar som att vi människor har svårt att se nyanserna i de olika frågor som vi tror att vi har svaren på. Inklusive mig själv”, skriver Carola.

Läs ävenCarola sågar invandringspolitiken och islam: ”Står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna”

Vidare uppger hon att intervjun med tidningen varade i tre timmar och var tänkt att handla om något helt annat.

”Och jag var helt OFÖRBEREDD på alla dessa frågor! Ett samtal som varade i 3 långa timmar där självklart inte alla mina nyanser och formuleringar kan komma med i en så lång intervju”, skriver hon.

”Intervjun var menad att samtala om mina 40 år på scen och inte en utstuderad utfrågning om personlig tro, religion, politik och samhällsfrågor”.

Hon avslutar med att beklaga att vissa av hennes ord inte föll rätt hos alla.

”För det är jag djupt ledsen. Det var aldrig min mening. Ni som känner mig vet.”

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Carola Häggkvist (@carolaofficiell)

”Inte fegt att värna Sveriges traditioner”

I den uppmärksammade intervjun med SvD riktade Carola kritik mot Sveriges invandringspolitik och islam, samt sade att ”det finns en anledning till varför det finns nationer och landsgränser”.

– Jag tycker inte man kan säga ”kom och lev som ni vill i vårt land”. Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner och sjunga ”Den blomstertid” på skolavslutningarna. Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen. Vi ser ju resultatet, sade Carola bland annat till tidningen.

Hennes uttalanden kommenterades flitigt i både sociala och traditionella medier, där hon både fick ris och ros.

Läs även: Alex Schulman: Carola är ”naiv”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag