Centerordförande raderade tweet om vita män – efter Nyheter Idags samtal

Foto: Skärmdump från Twitter
  • Tisdag 17 jul 2018 2018-07-17
E-post 1340

UPPSALA John Hultengård, distriktsordförande för Centerpartiets ungdomsförbund i Uppsala län, skrev på Twitter att vita, medelålders män kör dåligt på motorvägen. Efter att Nyheter Idag ringde upp honom för att ställa frågor om uttalandet har tweeten försvunnit.

Centerordföranden John Hultengård gav sig på måndagskvällen ut på Twitter för att klaga på vita, medelålders män. Enligt honom är det typiskt för den gruppen att ”köra 2m bakom en när man kör maxhastighet på motorväg”. Det är ett lagbrott, menar han.

I kommentarsfältet höll flera personer med Hultengård. Andra anmärkte på hans sätt att peka ut en hel grupp människor som dåliga förare. En av de som reagerade var Twitterprofilen Mattias Lindberg:

Nyheter Idag ringde upp John Hultengård vid 11-tiden på tisdagen. Vi ville veta om det fanns någon tanke bakom att peka ut just vita, medelålders män, och om det hade varit acceptabelt att skriva samma sak om någon annan grupp. Men John Hultengård ville inte svara på några frågor just då eftersom han höll på att laga mat.

Kort därpå var Hultengårds kritiserade tweet borttagen. Centerordföranden har sagt att han ska ringa upp Nyheter Idag under eftermiddagen.

Läs även: Centerpolitiker försöker få Alexander Bard sparkad från TV4

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag