Centerpolitiker försöker få Alexander Bard sparkad från TV4

Foto: Skärmdump från Twitter
  • Måndag 16 jul 2018 2018-07-16
E-post 886

SVERIGE Centerpartisten Banar Sabet försöker på Twitter få Alexander Bard sparkad från sitt jobb som jurymedlem i tv-programmet Talang. Skälet är att han ska ha uttryckt sig hatiskt mot kvinnor.

Banar Sabet presenterar sig på Twitter som ”mångfaldstrateg” och ”förändringsagent”. Hon är kommunkandidat för Centerpartiet och ersättare i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Nu vill hon se till att Alexander Bard avskedas från sitt jobb på TV4, för att han har uttryckt sig hatiskt.

Det är oklart vad Bard har sagt som Banar Sabet reagerar på. Möjligen har det att göra med hans kommentarer om socialminister Annika Strandhäll (S). På fredagskvällen twittrade Bard bland annat att Strandhäll är ”motsägelsefull” och ”rentav korkad”. Ministern tolkade det som ett angrepp mot henne som kvinna.

Centerpartisten Banar Sabet har tidigare engagerat sig i debatten om kvinnoförtryck i förorterna. När Zeliha Dagli slog larm om hur invandrade fundamentalister försöker kontrollera kvinnor i Husby, svarade Sabet att förtrycket mot kvinnor finns överallt i Sverige. ”Koderna för hur en kvinna ska klä sig och blickarna om vi avviker från normen finns även i de fina kvarteren i innerstan”, skrev hon i en replik.

Nyheter Idag har sökt Banar Sabet för en kommentar om sin uppmaning till TV4. Till en kritisk kommentar på Twitter svarar hon att tv-kanalen får göra som den vill med Alexander Bards medverkan, med risk för att förlora tittare.

Läs även: Ilan Sade om Alexanders Bards medlemskap i MED: ”Ett av Sveriges skarpaste intellekt”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag