Centerpartiet i Ystad backar i sista sekund – går in i samarbete med S och MP

Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Måndag 22 okt 2018 2018-10-22
E-post 434

YSTAD Efter en kort period av förhandlingar uppger nu C i Ystad att de lämnar Alliansen för att samarbeta med S och MP igen. Tidigare har Centerpartiets ordförande i Ystad, Nils Evert Erlandsson, berättat att han egentligen inte ser några större problem med att jobba med S.

I Ystad kommun vill Moderaterna ta makten tillsammans med C, L och KD. Centerpartiet har tidigare suttit i samarbete med Socialdemokraterna i kommunen men valde att påbörja förhandlingar med de andra Allianskollegorna, uppger Skånska Dagbladet.

På måndagseftermiddagen den 22 oktober meddelade dock Centerpartiets ordförande i Ystad, Nils Evert Erlandsson, att partiet lämnar förhandlingarna. Erlandsson berättar att han inte har tillräckligt med stöd inom partiet för att jobba med Alliansen och väljer därför nu att samarbeta med Socialdemokraterna och Centerpartiet.

Erlandsson har berättat i en tidigare intervju, innan partiet gick tillbaka till S, att han inte alls har några bekymmer eller meningsskiljaktigheter med de lokala socialdemokraterna.

– Uppriktigt sagt har vi inte haft några bekymmer med S, vi är väldigt nöjda med det samarbetet som vi har haft, säger Erlandsson till Skånska Dagbladet.

I Malmö har Centerpartiet valt att stoppa det planerade borgerliga styret. Centerpartiets lokala ordförande i Malmö berättar att man vill hindra SD från att få inflytande.

LÄS ÄVEN: Centerpartiet planerar stoppa borgerligt styre i Malmö

LÄS ÄVEN: Källor: Liberalerna och Centerpartiet sviker Moderaterna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag