Centerpartiet: Lööf kommer inte äta upp skon ”eftersom vi inte blir ett stödhjul”

Annie Lööf (C). Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 12 jan 2019 2019-01-12
E-post 1662

STOCKHOLM Det blir ingen uppäten högersko, trots gårdagens besked i regeringsfrågan. Det svaret ger Annie Lööfs pressekreterare Hannes Hervieu till Nyheter Idag. Samtidigt är han djupt besviken på Nyheter Idag-rapporteringen från gårdagens presskonferens när Annie Lööf fick frågan från golvet angående den berömda högerskon.

Besvikelsen var stor hos flertalet borgerliga gräsrötter och opinionsbildare när centerledaren Annie Lööf under gårdagens presskonferens berättade att Centerpartiet kommer släppa fram en S-ledd regering. Nyheter Idag var på plats för att bevaka presskonferensen och reportern Pelle Zackrisson hade förberett en fråga som han högljutt ställde från golvet.

– Kommer du äta upp sin högersko nu? frågade han.

Lööf svarade aldrig på frågan, däremot har hennes pressekreterare Hannes Hervieu senare svarat på Twitter. ”Svaret är nej, eftersom vi inte blir ett stödhjul”, skriver han till Nyheter Idag.

Lööfs pressekreterare kritisk mot Nyheter Idag

I rapporteringen från presskonferensen berättar Nyheter Idag detaljerat om hur det gick till när Annie Lööf fick frågan om att äta upp högerskon. Zackrisson hinner ställa frågan två gånger innan Lööf tar upp en mugg och dricker ur den samtidigt som hon lämnar rummet där presskonferensen hölls. Men den beskrivningen menar Hervieu är direkt felaktig.

”Hon lämnade inte presskonferensen, utan hon gjorde ytterligare ungefär 10 intervjuer. Frågan ställdes efter att jag sa att vi skulle göra enskilda intervjuer. Hon lämnade alltså inte presskonferensen eller avbröt den. Tycker du att det är en korrekt beskrivning ni ger?” skriver Hervieu på Twitter till Nyheter Idag.

Dels riktar Hervieu kritik mot en tidigare artikel publicerad i Nyheter Idag men även vad gäller ett videoklipp som publicerats på Twitter.

Men trots kritiken från Hervieu menar Nyheter Idag-grundaren Chang Frick att påståendet i sak är korrekt.

– Det finns ingenting som hindrar Lööf att svara där och då, hon har mikrofonen mitt under näsan när hon får frågan. Istället väljer hon att lämna det rum som är avsett för presskonferenser och då menar jag att hon också lämnar själva presskonferensen.

Samtidigt är inte Frick förvånad över att Hervieu har en radikalt annan bild av läget.

– Det är inget nytt att jag och socialliberaler uppfattar verkligheten annorlunda. Påståendet från Hervieu om att Centerpartiet ”inte blir ett stödhjul” åt Socialdemokraterna kan jag inte heller begripa.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag