Centerpartiets kommunalråd bojkottar ”demokrativecka” – På grund av Kakan Hermansson

Karin "Kakan" Hermansson. Foto: Charlotte Wells / Wikimedia Commons
  • Torsdag 8 okt 2015 2015-10-08
E-post 353

SUNDBYBERG I samband med en ”demokrativecka” i Sundbybergs kommun är Kakan Hermansson inbjuden att medverka, något som får Centerpartiet lokalt att rasa. – Vi tycker helt enkelt inte att Kakan Hermansson är en person som demokrativeckan ska förknippas med, säger kommunalrådet Stefan Bergström (C).

Nyligen kunde Nyheter Idag berätta hur företaget Åhlens fick hård kritik för att de använt Karin ”Kakan” Hermansson på ett omslag till sitt skönhetsmagasin. Nu figurerar Hermansson åter i en mediestorm efter att hon blivit inbjuden att medverka i en såkallad ”Demokrativecka” i Sundbyberg.

Det är Centerpartiets kommunalråd Stefan Bergström som nu rasar mot tilltaget och han motiverar det med att Hermansson gjort sig känd för att sprida hat mot poliser.

– Vi tycker att demokrativeckans främsta fokus ska vara att göra det lättare för medborgarna att komma i kontakt med politiken. Jag tycker inte att det syftet uppnåtts i år, och också att det är tveksamt att man bjuder in människor med en starkt hatisk inställning till polisen, säger Stefan Bergström i Centerpartiet till lokaltidningen Vi i Sundbyberg.

Möter kritik för sin twittrande om polisen

Hermansson är bland annat känd för en uppmärksammad Tweet i samband med ett våldsamt upplopp i Kungsträdgården, som kunde slutat med dödlig utgång för poliser som försökte hålla ordning på platsen.

“Kämpa Stockholm, idag och för alltid. Ta hand om varandra och glöm ej; ACAB. Dom skyddar nassarna inte oss”, skrev Hermansson på Twitter. Men hennes kommentarer om polisen stannar inte där, hon har tidigare även raljerat om Malexandermorden där två poliser avrättades av kriminella bankrånare.

“Det va ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv”, skrev hon som kommentar till den händelsen.

Sammantaget anser Centerpartiets kommunalråd att det inte lämpar sig att låta en person som Karin Hermansson att medverka i kommunens demokratidagar och väljer därför att inte medverka i demokratidagarna, berättar lokaltidningen Vi i Sundbyberg.

– Vi tycker helt enkelt inte att Kakan Hermansson är en person som demokrativeckan ska förknippas med, konstaterar han för lokaltidningen.

Efter att Karin Hermansson tidigare mött hård kritik och fått ett skarpt och allvarligt samtal med dåvarande arbetsplatsen Sveriges Radio fick hon till slut backa och be om ursäkt.

Medverkar i ”Regnbågsfest”

I programmet för kommunens demokrativecka medverkar även vänsterjournalisten Martin Schibbye. Vidare finns även programpunkter som ”Mångkulturellt kafferep” och ”Regnbågsfest”. Det är under punkten Regnbågsfest som Kakan Hermansson ska medverka.

”En kväll med musik, glädje och humor som en manifestation för öppenhet och tolerans för alla människors rätt till kärlek”, står att läsa som beskrivning på Regnbågsfesten som arrangeras under demokrativeckan av Sundbybergs kommun.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag