Centerpartist röstade mot Löfven: ”Kommer aldrig att bli min statsminister”

Foto: Centerpartiet Västerbotten
  • Fredag 18 jan 2019 2019-01-18
E-post 1723

SVERIGE Alla förutom en centerpartist lade ned sina röster för att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister på fredagen. Helena Lindahl från Västerbotten var den enda som gick emot partilinjen. ”Jag kan inte stoppa Löfven från att bli vald, men han är inte och kommer aldrig att bli min statsminister”, skriver hon på Facebook.

Efter att ha gjort en överenskommelse med C, L och MP kunde Stefan Löfven röstas fram som statsminister på fredagen. Samtliga centerpartister lade ned sina röster förutom en – Helena Lindahl. På Facebook motiverar hon sitt val.

”I grunden är det enkelt: Socialdemokraterna är ett landsbygdsfientligt parti med starka inslag av centralstyrning. I deras ideologi är staten överordnad människorna”, skriver hon.

”Mitt politiska engagemang grundar sig i en marknadsliberal decentralism med en stark önskan om en levande landsbygd, större valfrihet och bättre möjligheter för människor att påverka sin egen vardag. För mig är det helt oförenligt med socialism.”

Helena Lindahl levererar hård kritik mot vad Löfven åstadkommit under den senaste mandatperioden.

”Människor i södra Lappland får dela en polisbil på vardagkvällar och nätter. På en yta stor som Danmark där det bor 30 000 människor. Samtidigt har Socialdemokraternas lojala följeslagare förklarat att kritik mot sådana missförhållanden är populism.”

Lindahls inlägg finns att läsa i sin helhet nedan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag