Löfven får fyra år till som statsminister

Stefan Löfven. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 18 jan 2019 2019-01-18
E-post 2489

SVERIGE Stefan Löfven (S) får fortsätta som statsminister i fyra år till. Det står klart efter statsministeromröstningen i riksdagen på fredagen.

För en vecka sedan kom nyheten att S, MP, C och L kommit fram till en överenskommelse som gjorde att de två borgerliga partierna kunde släppa fram Löfven som statsminister.

Läs också: ”Kommer du äta upp din högersko?” – här lämnar Lööf presskonferensen efter Nyheter Idags fråga

I onsdags meddelade Jonas Sjöstedt (V) att hans parti också skulle släppa fram Löfven genom att lägga ned sina röster. Enligt Sjöstedt har även han ett avtal med Löfven som står nedskrivet på ett papper som inte kommer att offentliggöras.

Läs mer: Sjöstedt: Har överenskommelse med Löfven

På fredagen röstade således riksdagen om Stefan Löfven som statsminister och han fick då 115 ja-röster och 153 nej. M, KD och SD samt en centerpartist, Helena Lindahl, tryckte på den röda knappen.

Eftersom mindre än hälften av ledamöterna röstade mot honom fick Löfven bifall. Han får därmed leda landet i fyra år till i spetsen för en S-MP-regering.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag