Chefredaktör på Dagens Samhälle kopierar intervju i Nyheter Idag

Dagens Samhälles chefredaktör Olov Carlsson erbjuder den kopierade Nyheter Idag-artikeln till allmänheten via Facebook.
  • Lördag 13 maj 2017 2017-05-13
E-post 576

SVERIGE ”Jag har tagit en dump av artikeln. Alla som vill läsa den kan få den via mig. Då får dom inte ett enda klick/annonskrona i ytterligare finansiering”, skriver Dagens Samhälles chefredaktör Olov Carlsson om Nyheter Idags intervju med Qviberg.

Konkurrenten Dagens Samhälles chefredaktör och ansvarige utgivare Olov Carlsson skriver på Facebook att han kopierat hela intervjun med Mats Qviberg i Nyheter Idag. Sedan erbjuder han andra att ta del av Nyheter Idags journalistik via honom.

Detta för att Nyheter Idag inte ska få in en enda annonskrona i finansiering.

”Då får dom inte ett enda klick/annonskrona i ytterligare finansiering för sin illasinnade samhällsomstörtande propaganda”, skriver han. Sedan uppmanar han andra att höra av sig till honom för att få en kopia på Nyheter Idag-artikeln.

Carlssons erbjudande sker i kommentarsfältet på Facebook hos Anna Gullberg, chefredaktör för Gefle Dagblad. Flera journalister och mediepersonligheter ger Carlsson mothugg och menar att man alltid ska länka till originalkällan.

Frick: ”Han kan själv kavla upp armarna istället för att stjäla andras arbete”

Olov Carlsson har tidigare arbetat som divisionschef på SVT Nyheter och Sport. Han har även varit ansvarig utgivare för SVT Rapport, text-tv och svtnyheter.se. Senare har han även varit chefredaktör och ansvarig utgivare för Länstidningen i Södertälje, Norrtelje Tidning samt redaktionellt ansvarig för Nynäshamns Posten.

Chang Frick, som intervjuade Qviberg och skrev artikeln på Nyheter Idag, tycker att Carlssons beteende är anmärkningsvärt.

– Jag lägger ner mycket tid och arbete på att producera journalistik som är viktig och som behövs. Istället för att småaktigt stjäla andras arbete kan han själv kavla upp armarna och göra jobbet, om han nu tycker det är så hemskt att Nyheter Idag hittar nya läsare.

Vill du stödja oberoende journalister som inte stjäler andras arbete? Teckna en prenumeration på Nyheter Idag!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag