Clinton: Europa kan inte ta emot fler flyktingar

Hillary Clinton. Foto: Gage Skidmore
  • Fredag 23 Nov 2018 2018-11-23
E-post 1248

EUROPA Hillary Clinton säger nu att Europa måste sända ett tydligt budskap om att vi inte kan ta emot fler flyktingar. Bara så kan de ”högerpopulistiska” partiernas framfart stävjas, menar hon.

Brittiska Guardian har intervjuat Hillary Clinton som en av tre höjdare inom den internationella mittenvänstern som förklarar varför deras politik tappar stöd medan ”högerpopulistiska” partier ser stora framgångar. Clinton menar att det till stor del var invandringen som ledde till att hon förlorade presidentvalet mot Donald Trump och att Storbritannien röstade för att lämna EU.

– Jag tror att Europa måste få ett grepp om migrationsfrågan eftersom det är vad som tände gnistan, säger den före detta presidentkandidaten.

– Jag beundrar det väldigt generösa och medkännande tillvägagångssättet som anammades särskilt av ledare som Angela Merkel, men jag tycker det är rimligt att säga att Europa har gjort sin del och måste sända ett väldigt klart budskap – ”vi kommer inte kunna fortsätta erbjuda skydd och stöd” – för att om vi inte hanterar migrationsfrågan kommer den att fortsätta skapa missnöje bland medborgarna.

Enligt Guardian kommer Clintons uttalanden sannolikt uppfattas som kontroversiella runt om i det politiskt splittrade Europa. Medan länder som Sverige och Tyskland propagerar för att fler stater ska bära sin del av bördan har folken i Central- och Östeuropa sagt tvärt nej till att släppa in utomeuropeiska migranter.

Läs även: Polen med flera nobbar FN:s globala migrationsavtal

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag