CNN anklagas för utpressning mot 15-årig pojke som gjorde skämtvideo om mediebolaget

Foto: Liee Wu/Skärmdump
Foto: Liee Wu/Skärmdump
  • Onsdag 5 jul 2017 2017-07-05
E-post 193

USA Den amerikanska mediejätten CNN anklagas nu för utpressning mot en 15-årig pojke som uppges ha skapat den virala skämtvideo där Trump ses brotta ned en man vars ansikte bytts ut mot CNN:s logotyp. Det senaste dygnet har hundratusentals inlägg postats på Twitter med hashtaggen #CNNBlackmail.

Det var i söndags eftermiddag som USA:s president Donald Trump postade ett inlägg på Twitter där han bifogade den virala videon. Inlägget har på bara tre dagar kommit att bli det mest spridda Twitterinlägg som Trump någonsin skrivit sedan han skapade sitt Twitterkonto i mars 2009. Inlägget på Twitter är nu till och med mer gillat och spritt än hans ”TODAY WE MAKE AMERICA GREAT AGAIN!”-inlägg som postades på valdagen ifjol.

Donald Trump kritiseras för video där han spöar upp CNN

Men för det vänsterliberala mediebolaget har videon kommit att bli en nagel i ögat och CNN:s medarbetare har varit fast beslutna om att ta reda på vem som skapat den. Upphovsmannen kallar sig ”HanAssholeSolo” på webbforumet Reddit och med hjälp av den informationen, detaljer i hans foruminlägg och sökningar på Facebook har CNN utfört ett mycket omfattande detektivarbete för att klarlägga hans identitet.

I en triumferande artikel som publicerades av CNN idag på morgonen deklarerar man stolt att upphovsmannen nu ringats in och att hans identitet avslöjats.

”Nu ber användaren om ursäkt och skriver i ett långt inlägg på Reddit att han inte förespråkar våld mot media och uttrycker ånger där och i en intervju med CNN för andra inlägg som var rasistiska och antisemitiska”, konstaterar CNN.

CNN väljer emellertid att inte offentliggöra upphovsmannens identitet så länge han står fast vid sin ursäkt och tar avstånd från videon.

”CNN publicerar inte ’HanA**holeSolo’s’ namn eftersom han är en privatperson som har utfärdat en omfattande ursäkt, visat ånger genom att säga att han tagit bort alla sina förolämpande inlägg, och eftersom han sagt att han inte kommer upprepa sitt fula beteende i sociala medier igen”, skriver CNN i sin artikel som fortsätter något senare:

”CNN förbehåller sig rätten att publicera hans identitet om något av det skulle ändras.”

Enligt uppgifter i sociala medier är det en 15-årig pojke som skapat den skämtsamma videon, något som CNN förnekar. De hävdar istället att det rör sig om en vuxen man.

CNN:s agerande, där man lägger ned omfattande resurser på att söka upp, avslöja och utöva utpressning mot en privatperson som gjort en skämtsam video om mediebolaget, väcker chock och avsky i USA. Hundratusentals människor har senaste dygnet protesterat på Twitter under hashtaggen #CNNBlackmail för att markera mot CNN:s agerande. Det talas även om att organisera demonstrationer mot mediejätten.

En av dem som protesterar på Twitter är Donald Trumps äldste son Donald Trump Jr. som tycker att CNN borde lägga energi på att utreda politiska skandaler istället. Andra visar sitt missnöje genom att posta egna virala videos, eller så kallade memes, där CNN:s logotyp finns med.

Tycker du att CNN gjorde rätt som spårade upp upphovsmannen till videon?
905 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag