Coronahostare hotade att spotta på poliser – döms till åtta veckors fängelse

Bild: Ronaldccwong/Metropolitan Police
  • Måndag 13 apr 2020 2020-04-13
E-post 3396

LONDON En man döms till sammanlagt nitton veckors fängelse efter att han hostat mot, och hotat att spotta på, två poliser som ingrep när han trakasserade kvinnor. Mannen påstod att han hade coronaviruset och döms till elva veckors fängelse för ett tidigare trafikbrott, och ytterligare åtta veckors fängelse för corona-attacken mot poliserna.

Michael Gray, 41, var tidigare eftersökt för drograttfylla, och greps av två poliser när han trakasserade kvinnor i stadsdelen Brixton i London.

När Gray greps hostade han mot de ingripande poliserna, hotade att spotta på dem och påstod att han hade coronaviruset. Han sade också att han ville smitta poliserna så de spred sjukdomen vidare till sina barn, rapporterar Metropolitan Police UK.

Läs även: Poliser utsatta för hostattacker: ”Kommer bli smittade”

Gray dömdes till elva veckors fängelse för sitt tidigare trafikbrott, samt ytterligare åtta veckors fängelse för hostattacken och hoten mot poliserna. Han dömdes även till böter på 100 brittiska pund och fick sitt körkort indraget i 26 månader.

– Denna attack på våra poliser när de utför sina plikter att skydda allmänheten i  Lambeth och Southwark är en attack mot oss alla, säger poliskommissarie Kris Wright i ett uttalande och fortsätter:

– Båda poliser visade kårens bästa kvaliteter, trots hot om covid-19-infektion genom denna mans agerande, och än värre hans önskan att skada polisernas barn. Jag är tacksam mot rätten som behandlat detta ärende med det allvar det förtjänar.

Läs även: Stockholmspolisen redo för corona-insatser vid sjukhus: ”Beredda om det blir stökigt”

Läs även: Man hostade och spottade mot folk – sade att han hade corona

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag