Coronasmittad kvinna spottade på restaurangpersonal

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 21 nov 2020 2020-11-21
E-post

VÄSTERÅS På fredagskvällen betedde sig tre kvinnor stökigt på en snabbmatsrestaurang i Västerås, och en av dem gick så långt att hon spottade på en i personalen. När polisen sedan stoppade kvinnan kom det fram att hon hade testat positivt för corona.

Det var vid midnatt som polisen larmades om att tre kvinnor slängde skräp omkring sig på en snabbmatsrestaurang på Kraftlinjegatan i Västerås. När personalen sade åt dem blev de arga och vräkte ur sig tillmälen.

Innan kvinnorna åkte iväg med bil spottade en av dem på en kvinna i personalen. Kort därpå stoppade polisen dem och föraren – samma kvinna som spottade – visade tecken på att vara narkotikapåverkad.

Hon fördes till sjukhus för provtagning. Det var då det kom fram att hon vid ett tidigare tillfälle testat positivt för coronasmittan.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, är nu misstänkt för misshandel alternativt försök till misshandel eller ofredande. Polisens presstalesperson Daniel Wikdahl är dock osäker på om hon har frihetsberövats eller inte.

Det är också oklart om de två andra kvinnorna i sällskapet misstänks för något brott.

Läs även: Bisarra islamistuttalandet: Macron är värre än Hitler

Läs även: Skansen stänger för besökare

Stöd Nyheter Idag

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag