CUF: ”Låt välfärdsstaten falla”

Genrebild. Foto: mailer_diablo/CC BY-SA 3.0
  • Lördag 12 dec 2020 2020-12-12
E-post 262

”Många oroas över att välfärden kommer att braka samman som det pyramidspel den är. Det gör inte jag. För det är inte bara oundvikligt att välfärdsstaten faller, utan det är också rättfärdigt” skriver My Pohl från Centerpartiets ungdomsförbund CUF i en debattartikel i Expressen.

Pohl menar i artikeln att välfärdsstaten är ett socialt kontrakt som kommer brytas, på grund av att befolkningen blir äldre och rikare samtidigt som välfärdstjänster inte kan effektiviseras i samma grad som många andra tjänster.

Läs även: CUF inför nya migrantvågen: ”Öppna era hjärtan – och era gränser!”

Därför kommer välfärden enligt Pohl ”ta en allt större del av samhällets resurser i anspråk”, med stora skattehöjningar i framtiden.

Men enligt Pohl är välfärdens sociala kontrakt dessutom ”ett lurendrejeri” som Pohl ”aldrig har skrivit på.”

”Jag har aldrig fått frågan om jag vill vara med i välfärdsstaten, jag har aldrig bett om att det offentliga ska ta hand om min sjukvård och min äldreomsorg” skriver Pohl, som anser att det hela dessutom  ”upprätthålls med våld eller hot om våld som underliggande idé”, eftersom kronofogde och polis kan beslagta egendom.

Istället vill Pohl se ”ett fritt samhälle kan var och en spara till sin egen välfärd, antingen på egen hand eller tillsammans med andra, frivilligt”.

Vill du ha en välfärdsstat?
2930 röster (se resultat)

Läs även: CUF vill legalisera sex med barn: ”Det slutar med pedofili”

Läs även: LUF och CUF till attack mot MUF: Kräver fortsatta öppna gränser

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag