Dadgostar (V) sågar S: ”Har inte förmågan, ledarskapet eller styrkan”

Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Onsdag 25 aug 2021 2021-08-25
E-post 550

GÖTEBORG Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar höll på onsdagen ett sommartal i stadsdelen Majorna i Göteborg, där hon gick till hårt angrepp på Socialdemokraterna som hon anklagade för att ha misslyckats med ”jobben, skolan och tryggheten”.

Efter att Stefan Löfven meddelat sin avgång som statsminister och partiledare på söndagen hörde Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar till de kollegor som hyllade Löfven.

”Stefan Löfven har varit statsminister i Sverige under en svår tid. En jordnära person förankrad i den svenska arbetarrörelsen. Jag uppskattar hans vänlighet, rakhet och genuina engagemang” skrev Dadgostar i ett inlägg på Twitter där hon även önskade Löfven ”lycka till med nästa kapitel i ditt liv”.

Läs även: Väljarna belönar Dadgostar: Högsta siffran på 19 år för V i DN/Ipsos

Men redan på onsdagen var det slut med artigheterna från Dadgostar. När V-ledaren – som gjort succé i opinionsmätningarna efter att hon fällde regeringen tillsammans med M, KD och SD – höll sommartal i stadsdelen Majorna i Göteborg gick hon till hårt angrepp på Socialdemokraterna som hon menade har misslyckats totalt med sina politiska uppgifter.

– Vänsterpartiet har allt för länge förlitat sig på socialdemokratin. Att dom får samhället att fungera. Vi ser nu att dom inte längre klarar det dom är satta att göra, sade Dadgostar.

– Dom klarar inte jobben, inte skolan, inte tryggheten. Det Socialdemokraterna lämnar efter sig är ett splittrat LO, massarbetslöshet och en vård i kris.

– Socialdemokraterna har inte förmågan, ledarskapet eller styrkan att förbättra våra liv. Vi ser nu att vi har varit naiva. Och vi kommer inte längre ge ett passivt stöd.

– Det som inleddes med att vi stoppade marknadshyrorna fortsätter nu: För att rösta på regeringens budget i höst har vi satt upp några tydliga krav. Låt det som händer nu bli en vändpunkt där 30 år av nedskärningar och privatiseringar upphör och vi istället börjar bygga upp.

– Därför ska en budget som kräver Vänsterpartiets röster garantera välfärden, öka jämlikheten, och att vi börjar investera i klimat och jobb.

Även Centerpartiet fick en släng av sleven när Dadgogstar jämförde partiets beteende med ett litet barn.

– Regeringen och Centern har satt sig själva i en situation de inte kan reda ut. Om Vänsterpartiet är med då är inte vi med säger Centern och låter som min truliga tvååring, säger Dadgostar

– Istället tycker dom att vi ska ordna det åt dom. Det är inte en rimlig hållning, det vore inte bra för demokratin, att säga till väljarna att oavsett vad ni röstar på är det Centerpartiet som bestämmer.

Läs även: Kraftigt ökat förtroende för Dadgostar – Lööf tappar stort

Läs även: Dadgostar hårt ansatt av journalister på pressträff: ”Var någonstans har ni visat en kompromissvilja?”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag