Dagarna efter avhoppet: Hanna Wighs bil vandaliserad och brandsläckare kastad genom fönstret

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 10 okt 2017 2017-10-10
E-post 516

FALKÖPING Den före detta riksdagsledamoten för Sverigedemokraterna, Hanna Wigh, har fått sin bil sönderslagen och mottagit hotbrev. Breven och vandaliseringarna kom några dagar efter Wighs medverkan i TV4 Kalla Fakta där hon vittnade om sexuella övergrepp inom Sverigedemokraterna.

Den före detta sverigedemokraten och riksdagsledamoten, Hanna Wigh, har under dagarna efter hennes medverkande i TV4 Kalla Fakta, mottagit hotbrev och fått sin bil vandaliserad, det uppger P4 Skaraborg.

Den avhoppade sverigedemokraten, Hanna Wigh, medverkade i TV4-produktionen Kalla Fakta och vittnade om övergrepp och trakasserier inom Sverigedemokraterna. Wigh uppger i programmet att övergrepp tystnas ner i Sverigedemokraterna och att hon själv inte erhöll något stöd från partitoppen när hon uppgav att hon har blivit utsatt för sexuella trakasserier av en högt uppsatt partimedlem.

LÄS ÄVEN: Hanna Wigh lämnar Sverigedemokraterna

Dagarna efter hennes medverkande i TV4 ska Wigh mottagit hotbrev och blivit utsatt för skadegörelse i hemmet. Wighs bil ska ha blivit sönderslagen och en brandsläckare har kastats in genom ett köksfönster.

– Man är inte mer än människa så självfallet mår man inte bra när sådana här saker händer. Men om någon tror att det ska få mig att backa, så tror de fel, säger Wigh, till P4 Skaraborg.

Enligt Wigh ska språket i breven vara alldeles för grovt för att kunna upprepas. I ett av hotbreven ska det stå ”om du haft ett helvete nu så är det inget mot vad du kommer få när du går ut och smutskastar SD” enligt Wigh.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag