Damlandslaget i fotboll kränkta – tvingades delta i medaljceremoni efter förlust

Svergies damlandslag i fotboll i OS-kvarsfinal mot USA 2016. Bild: Agência Brasília/CC BY 2.0
  • Lördag 7 aug 2021 2021-08-07
E-post

TOKYO Det svenska damlandslaget i fotboll förlorade OS-finalen mot Kanada på straffar, och fick därmed nöja sig med ett OS-silver. Men dessutom tvingades de svenska spelarna delta i medaljceremonin tillsammans med de segerrusiska kanadensiska spelarna. Nu talar några av de svenska fotbollsspelarna ut i Expressen om hur jobbigt det var att delta i medaljceremonin trots att de inte vann guld.

Istället för att gå in i omklädningsrummet och ”slicka såren” efter finalförlusten tvingades de svenska spelarna stå i spelartunneln tillsammans med guldmedaljörerna Kanada och bronsmedaljörerna USA i väntan på medaljceremonin.

– Allting är brutalt, allt är jobbigt när man förlorat och tappat guldet, säger fotbollsveteranen Caroline Seger till Expressen.

– Alltså det var hemskt. Direkt efter matchen var slut ville jag bara fly och dra något gammalt över sig… så var man tvungen att stå där. Man kan undra vem som kom på det? Man får ju respektera att det ska delas ut medaljer, men det var inte trevligt, säger Sveriges målvakt Hedvig Lindahl.

Enligt Lindahl var ”det värsta av allt” att de kanadensiska guldmedaljörerna var glada och firade. Men den kanadensiska spelaren Ashley Lawrence tyckte inte att hon och hennes lagkamrater gjorde något fel.

– Det är så idrott är. Vi ville fira, vi har precis tagit guld. Det är självklart. Alla firar i det läget, säger Lawrence.

Läs även: Damlandslaget i fotboll förlorade med 3-0 mot P15-lag från Stockholm

Läs även: Fotbollsspelare stängs av – kallade motståndare ”White boy”

Läs även: Fotbollslandslaget tar ställning mot Iran

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag