Danmark rankat lågt inom halalturism – Sverige toppar listan i Norden

Foto: Flickr
  • Måndag 23 jul 2018 2018-07-23
E-post 816

DANMARK En ny undersökning visar att Danmark har mycket mindre halalturism än vad Sverige, Norge och Tyskland har. Danmark har förbud mot bland annat burka på offentlig plats och halalslakt vilket gör att muslimer turistar mindre i landet.

Danmark rankas väldigt lågt när det gäller utbudet av muslimvänlig turism. En ny undersökning visar att halalturism är en snabbt växande industri som Sverige omfamnat mer omfattande än i resten av Norden, det uppger The Local.

I Nederländerna kan många muslimska turister hittade deras närmaste moské genom olika halalappar i mobilen. I Tyskland och Schweiz är flera hotell utrustade med en koran och en kompass på hotellrummen så muslimer alltid kan veta åt vilket håll Mecka är när de ska be.

Danmark har däremot en lägre nivå av halalturism än omkringliggande länder. Sammanlagt rankades 130 länder i det så kallade ”2018’s Global Muslism Travel Index” där Danmark hamnade på plats 84.

Danmarks grannländer fick lite andra rankningar. Sverige hamnade på första platsen i Norden med en rakning på 75, Norge hamnade på plats 77 medan Finland hamnade ännu lägre än Danmark på plats 97.

Mehmet Taran, direktör på ett muslimskt resebolag vid namn Borealis Destination Management, tror att Danmark inte upplever så stark muslimsk turism på grund av landets förbud mot halalslakt.

Danmark har även nyligen infört en lag som förbjuder användandet av burka på offentlig plats.

LÄS ÄVEN: Förbud mot burka och niqab införs i Danmark

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag