Därför är Feministiskt initiativ och nazisterna samma sak

Magnus Söderman (t.v) och Victoria Kawesa (t.h) Foto: Youtube
  • Onsdag 23 Nov 2016 2016-11-23
E-post 1616

LEDARE ”När ska svensk politik sluta anpassas efter den vita medelklassen”, undrar Feministiskt initiativ på pamfletterna inför ett möte i förorten. Inte helt oväntat fick de kritik för sin hudfärgspolitik där Hanif Bali från Moderaterna mycket riktigt påpekade att Fi ägnar sig åt rashets. Men Feministiskt initativ är så mycket mer än bara ett genomrasistiskt parti – det är ett klassföraktande, verklighetsfrånvänt, sittkissande menlöst PR-jippo.

Jag sänker mig normalt inte till SR-nivå och använder termer som ”husblatte”. Men termen förekommer i vänsterkretsar för att beskriva en invandrare som inte passar in i fejk-vänsterns mall. Jag kallar dem fejk-vänster, då deras drivkraft inte har ett skit med klass att göra utan är snarare helt orienterat runt status och PR. Det är ett parti av bortskämda äckliga medelklasskvinnor runt Hornstull som är så världsvana att de minsann hittar hela vägen till Nytorget utan hjälp av en manligt kodad sexistisk GPS-apparat.

Det värsta med dessa ”självständiga” kvinnor och könlösa hens har med rasism att göra. De är helt enkelt rasister, men för dumma för att inse det.

”I helgen höll Feministiskt Initiativs ett medlemsmöte i Rinkeby för att lyfta fram att hudfärg spelar roll i det svenska samhället vad gäller fördelningen av makt och resurser”, lyder första meningen i en debattartikel hos Expressen från Victoria Kawesa (Fi).

Vilken världsbild har man om man tror att människors framgång och lycka är knuten till hudfärg? Beror det på att Sverige officiellt har ras-lagar som förbjuder vissa raser att utbilda sig och göra en klassresa? Eller tror Kawesa att vissa hudfärger skvallrar om en genetisk underlägsenhet som gör att man är chanslös redan från början?

Debattartikeln är skriven som en replik på Hanif Balis twittrande och jag läser vidare för att se om jag kan finna något svar på Kawesas världsbild.

”Under lång tid har tunga instanser slagit larm om hur till exempel det fria skolvalet har lett till ökad segregation och katastrofala skolresultat i socioekonomiskt utsatta områden”, argumenterar hon.

Nu börjar det hetta till. Det fria skolvalet leder till katastrofala skolresultat i socioekonomiskt utsatta områdena. Alltså, när vissa hudfärger får välja själva går det åt helvete, som om de är oförmögna att ta ansvar. Kan hon verkligen mena så?

”Men i Balis värld ska problemen lösas genom att de slappa ungdomarna i förorten tar sig själva i kragen och får fantastiska studieresultat”, fortsätter hon i nästa mening. Detta ska alltså vara ett argument emot Bali. Vi tar nästa mening också i debattartikeln.

”Problemet skjuts bort från de ansvariga politikerna till individerna att lösa efter bästa förmåga”, fortsätter hon.

Där har vi det. En del hudfärger är alltså alldeles för korkade och efterblivna för att själva kunna välja skola, ta ansvar över sitt liv och att plugga. Istället behöver de en motsvarande djurskötare, som här manifesteras av politiker. Det är där ansvaret ligger för att de där hudfärgerna ska kunna lyckas.

Ja, detta är rasism. Det kan inte blir mer rasism än så här.

När då Feministiskt initiativ håller sitt möte i Rinkeby är inte förklaringen att alla kan göra en klassresa. Istället får folk lära sig att det är kört eftersom de har fel hudfärg. Det enda sättet att komma åt denna orättvisa är att låta Feministiskt initiativ sitta vid köttgrytorna, alltså därför ska man rösta rosa. Så går det alltså till när Fi rekryterar sina ”husblattar” i förorten.

Det är inte bara rasistiskt, det är även cyniskt. Och ja, det är rashetsande. Bali har helt rätt i det påståendet.

Men det finns också en riktigt vänster, även om de tyvärr inte syns lika ofta i medier. Där har väl jag också ett ansvar förstås. Men i vart fall, den riktiga vänstern gör istället en klassanalys. Istället för att du är en hudfärg är du en arbetare och bedöms som sådan. När politiker sedan lägger fram förslag sker detta utifrån ett klassperspektiv och inte utifrån hudfärger.

Och här kanske rasist-Kawesa invänder att utanförskap minsann bara drabbar de som är ”icke-vita”. Ja, så kan det vara till stor del. Men det betyder inte att det finns ett kausalt samband mellan hudfärg och utanförskap. För gissa vad? Det har länge funnits, och finns än, så kallad ”white trash” – alltså vita människor som lever i precis samma sorts utanförskap som de ”icke-vita”. Det är, och har alltid varit, en klassfråga.

Invandringen till Sverige har fått effekten att det så att säga ”fylls på underifrån”. Det som sker är att det växer fram en ny sorts underklass och detta fenomen har många fler än mig beskrivit. Det är därför många ”icke-vita” lever i ett utanförskap.

Lösningen är inte att prata hudfärger, det är att förvärra saker. Lösningen är att skapa en politik där fler kan göra klassresor och ta sig upp ur utanförskap. Men då krävs rakt motsatt perspektiv, det krävs en politik för mer företagande, mindre regleringar, lägre skatter och enklare etablering för människor. Och det behövs också trygghet och en förutsägbarhet i samhället.

Men de frågorna är ju inte lika roliga att prata om på rosa glättat papper. Antagligen är de för svåra för Fi-medlemmarna att förstå, det är trots allt ”genusvetare” vi pratar om.

Däremot är inte alla vita män helt negativa till denna identitetspolitik. För ett tag sedan intervjuade jag Magnus Söderman. Han har varit en frontfigur i Svenska Motståndsrörelsen, de som bytte namn till NMR och nyligen höll marsch i Stockholm. Söderman älskar människor som Kawesa och andra på vänsterkanten som pratar ”rasifiering” och hudfärger.

Enligt honom röjer identitetsvänstern väg för sådana som han.

– Det som är roligt är att vi kommer fram till samma slutsats i stort sett, fast från olika håll. Det är för att naturen inte ger sig, förklarade han för Nyheter Idag.

Kaka söker maka.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag