Därför kan inte SSU kommentera den kontroversiella finansieringen: ”Vi delar inte värderingar”

Faksimil Twitter & Nyheter Idag.
  • Måndag 4 sep 2017 2017-09-04
E-post

STOCKHOLM På tio år har socialdemokraterna tjänat en halv miljard på spelverksamhet där skuldsatta människor tillåtits spela på kredit. Socialdemokraternas spelverksamhet har också skickat kronofogden på i genomsnitt sex personer per dag, under en period av tre år. SSU:s finansieras till 90 procent av den kontroversiella spelverksamheten, men de vägrar kommentera det för Nyheter Idag.
– Eftersom det är en tidning som vi inte delar värderingar med, säger SSU:s pressekreterare Pavlos Cavelier Biza till Nyheter Idag. 

Nyheter Idag har tidigare skrivit om Dagens Nyheters avslöjande, att Socialdemokraterna tjänat en halv miljard kronor på högst kontroversiell spelverksamhet där skuldsatta människor tillåtits spela på kredit.

LÄS ÄVEN: Speciallag tillåter S att tjäna halv miljard på annars olaglig lotteriverksamhet – Driver sex personer till kronofogden om dagen

Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, har fått 90 procent av sina inkomster från den kontroversiella spelverksamheten, enligt DN.

Nyheter Idag ringer upp SSU:s Pressekreterare, Pavlos Cavelier Biza, för att få en kommentar om hur organisationen finansierar sin verksamhet.

– Nyheter Idag. Vi gör inga intervjuer hos Nyheter Idag tyvärr, säger Pavlos Cavelier Biza till Nyheter Idag.

Pavlos berättar varför.

– Eftersom det är en tidning som vi inte delar värderingar med. Men skicka gärna dina frågor på mejl så ska jag svara på de skriftligen.

Jaha, men ni gör ju inga intervjuer med oss?

Nej, tyvärr så kan vi inte göra intervju med er.

Men du vill att vi ska skicka frågorna på mejl i alla fall då?

– Sa du att du var från Nyheter Idag?

Ja.

– Nej, men då är det inte aktuellt att göra en intervju tyvärr.

Vi redogör för varför vi ringer SSU, att det handlar om den kontroversiella spelverksamheten som till 90 procent finansierar SSU:s verksamhet.

– Ja, och vi har liksom inga andra svar på det än det som redan sagts av Socialdemokraternas partikassör och Kombispels VD. Så.

Socialdemokraternas partikassör Roger Berzell säger till Dagens Nyheter att de ska se till så att färre kunder hamnar i en situation där socialdemokraternas spelföretag skickar kronofogden på dem.

– Vi ska naturligtvis säkerställa att så få som möjligt hamnar i en sådan situation för att de är kunder hos oss, säger Socialdemokraternas partikassör Roger Berzell till Dagens Nyheter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag