De uppmanar till sabotage av valrörelsen

Bild: Faksimil Facebook
  • Onsdag 14 maj 2014 2014-05-14
E-post 0

EU-VALET I en Facebookgrupp ges instruktioner i att sabotera Sverigedemokraternas affischer inför EU-valet. Nyheter Idag kan avslöja att chefredaktören för Dagens Arena är medlem i gruppen, samt en person som uppger sig arbeta för SVT.

I Facebookgruppen ”Ta tillbaka välfärden!” ges tips och direkta uppmaningar till att sabotera Sverigedemokraternas affischer i valrörelsen. I gruppens beskrivning finns en bild med ett baseballträ där texten ”Antifa League” är ingraverat.

– Vi uppmanar alla att färgbomba SD:s affischer i tuben. För att göra det lättast för er, köp in tryckspruta. Blanda färg, vatten och klorin. Maxa trycket. Färgbomba. 7 liter räcker till 6 affischer, skriver facebookgruppen i en uppmaning till allmänheten.

 Journalist är medlem i gruppen

Nu kan Nyheter Idag avslöja att chefredaktören för Dagens Arena, Yonna Waltersson, är en av medlemmarna i gruppen som uppmanar till att sabotera Sverigedemokraternas affisher.

– Det här är SD:s vänner i Europaparlamentet. Snälla rösta i Europaparlamentsvalet och se till så att SD får så lite inflytande som möjligt, skriver Waltersson på sin Facebooksida under onsdagsmorgonen och länkar till en artikel i Dagens Arena.

Även Carla Da Costa Bengtsson som uppger sig arbeta på SVT är medlem i gruppen. Da Costa Bengtsson är även informatör för Svenska Afghanistankommittén enligt deras egen hemsida.

Bild: Faksimil Facebook

Bild: Faksimil Facebook

”Det är beklagligt”

Så sent som igår skrev Jimmie Åkesson en debattartikel hos SVT där han varnade för en osjysst valrörelse i samband med att han tvingades avbryta ett torgmöte i Göteborg på grund av mötesstörningar. I samband med den händelsen kunde Nyheter Idag avslöja att en ledamot i Vänsterpartiets partistyrelse uppmuntrade till att hindra Åkesson. När vi ringer till Sverigedemokraternas kansli för att fråga om vandaliseringen av deras affischer är tonen uppgiven.

– Det är beklagligt att en liten grupp människor försöker förstöra den demokratiska processen och hindra ett folkvalt riksdagsparti att nå ut med sin politik, säger Sverigedemokraternas kommunikationsstrateg Joakim Wallerstein till Nyheter Idag.

Nyheter Idag har sökt Yonna Waltersson på Dagens Arena utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag