Debattören Ann Coulters brutala sågning av Fredrik Skavlan: ”Du vill snarare utplåna alla kulturer”

Foto: SVT
  • Söndag 7 okt 2018 2018-10-07
E-post 3264

MANHATTAN Den konservativa debattören och Trump-supportern Ann Coulter medverkade i Skavlan. Under programmet gick Coulter till mothugg mot kritiker och menar att de inte vill att kulturer ska få ha en rätt att existera.

I Skavlan medverkade Ann Coulter och diskuterade fenomenet Donald Trump från ett amerikanskt konservativt perspektiv. Under samtalet diskuterades Trumps valkampanj under 2016 och vilka anledningar som ligger bakom hans vinst.

Ann Coulter är amerikansk konservativ debattör, författare och stöttade Donald Trump under hans valkampanj 2016.

Skavlan frågar Coulter varför det kommer sig att så många, både från demokraterna och republikanerna, är arga och missnöjda på Trump.

– Det Trump har visat och jag vet inte om det här stämmer men jag har aldrig hatat det republikanska partiet så mycket och jag undrade varför. Det jag har insett och det som Trump har visat är att det inte är republikaner mot demokrater. Det är båda partierna mot folket.

Skavlan ville veta om Ann Coulter är feminist.

”Herregud nej”, svarar Coulter och fortsätter:

– Alltså ursäkta, men jag vet inte vad det innebär i Europa, men i USA brukar det innebära att man är en arg, manshatande lesbisk kvinna.

Ann Coulter är kritisk mot ”Träsket” (”The Swamp”). Ett begrepp som hon använder för att beskriva ett etablissemang av politiker och medier.

– En av de saker som Trump gjort som var väldigt smart var att identifiera ”Träsket”.

– Människor har svårt att förstå saker förrän de har ett ord på det. Och nu finns ”Träsket”, säger Ann Coulter som menar att ”Träsket” gör vad de kan för att skydda maktstrukturerna i Washington DC från Donald Trump.

– Träsket hatar Trump eftersom att han förnedrar dem, säger Coulter.

– Du vill få slut på traditionell media, frågar Fredrik Skavlan.

– Jag hoppas att Trump lyckas med det. Om det är en sak han kommer lyckas med så är det väl det, säger Coulter med ett leende.

– Men yttrandefriheten då, hur blir det med den, undrar Skavlan.

– Nej nej, jag tror på yttrandefrihet. Det är de (traditionell media) som inte gör det, svarar Coulter.

Mot slutet av samtalet ville Coulter göra ett klargörande angående hennes syn på invandringsfrågan. Coulter berättar att det snarare är hon som vill värna om mångfald och olika kulturer. Detta eftersom de som värnar om massinvandring snarare vill att alla ska vara likadana och inga kulturer ska stanna i sina egna länder.

– Säg inte att du är för mångfald. Du vill snarare utplåna alla kulturer, sa hon till Skavlan och fortsatta:

– Men om du vill att alla ska bli likadana, att det inte ska finnas några skillnader så skulle jag kunna vakna och inte veta om jag är i Mexiko, Syrien eller Sverige.

Ett klipp från intervjun har dykt upp på Twitter. I klippet beklagar sig Fredrik Skavlan över att man på SVT inte lyckats hitta någon som kan beskriva Trump ”från andra sidan, från högern”.

Idag är Carina Bergfeldt, tidigare Aftonbladet, SVT:s korrespondent i Washington.

Läs även: Gillade vänsterpartists inlägg på Twitter – SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt i blåsväder

LÄS ÄVEN: Åkesson tystar Skavlan: ”Det är ett kulturkrig som pågår”

Vill du se mer av Ann Coulter? Här är en samling med några av hennes mest uppmärksammade framträdanden och uttalanden.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag