Demirok rasar mot Åkesson: ”Vem är du att ifrågasätta min svenskhet”

Bild: Nyheter Idag/News Oresund/CC BY 2.0
  • Onsdag 29 nov 2023 2023-11-29
E-post 0

På tisdagen gick Demirok till angrepp mot Sverigedemokraterna och partiledaren Jimmie Åkesson, som han anklagade för att vara ”säkerhetshot” med anledning av Åkessons utspel om att konfiskera och riva moskéer.

– Jag vågar påstå att Jimmie Åkesson med berått mod, fullt medveten om vad hans uttalande kommer få för konsekvenser, slänger in Sverige i ett oerhört allvarlig läge. I det här läget utgör Jimmie Åkesson ett säkerhetshot mot Sverige, sade Demirok till Aftonbladet.

Åkesson gav Demirok svar på tal med ett inlägg på plattformen X. ”Den, fram till tidigare i år turkiska medborgaren Muharrem Demirok, som tycker att den turkiska regimen ska avgöra vilka inrikespolitiska frågor som ska få diskuteras i Sverige, ska knappast slänga sig med med sådana beskyllningar” skrev Åkesson, vilket fick Demirok att gå i taket.

”Jag är stolt över att vara svensk. Jag är också stolt över att vara son till en turkisk arbetskraftsinvandrare. Vad är du stolt över, Jimme Åkesson? Är du stolt över vad du gör med Sverige just nu? Och vem är du att ifrågasätta min svenskhet” skriver Demirok.

Demirok får understöd i grälet av oppositionsledaren Magdalena Andersson. ”Jimmie Åkesson passerar dagligen nya gränser. Nu en attack mot Muharrem Demirok. Ulf Kristersson är svaret skyldig – varför väljer du det här samarbetet?” skriver hon i sitt inlägg.

Åkesson skriver i ett svar till Demirok att han anser att denne springer ”Erdogans ärenden” genom att låta ”honom bestämma vad vi ska få diskutera i Sverige”.

Läs även: Demirok: ”Åkesson ett säkerhetshot”

Läs även: Åkesson vill konfiskera och riva moskéer

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag