Se i efterhand: Presskonferens med statsminister Stefan Löfven och president Donald Trump

  • Tisdag 6 mar 2018 2018-03-06
E-post 160

WASHINGTON USA:s president Donald Trump tar emot Sveriges statsminister Stefan Löfven i Vita Huset. Här är Vita Husets egna sändning från presskonferensen som började 21:30 svensk tid på tisdagen.

Läs även: Aftonbladets ledarsida: ”Ta Trump i örat Stefan Löfven!”

Idag träffar Sveriges statsminister Stefan Löfven USA:s president Donald Trump. Något som uppmärksammats i svensk media. Bland annat har Aftonbladets ledarskribent Ingvar Persson uppmanat Löfven att ta Trump i örat och läxa upp honom om hur stålverk fungerar. Detta eftersom Trump nyligen flaggat för att inleda ett eventuellt handelskrig mellan USA och EU.

Donald Trumps ambition att införa importtullar på stål på 25 procent och även på aluminium, en något lägre nivå, är ett vallöfte han nu väljer att infria.

Inom Republikanerna finns det både de som är för och de som är emot. Det finns däremot ett starkt stöd bland många amerikanska fackföreningar för de tullar som nu Trump vill införa. En grupp som generellt sett inte tillhört Donald Trumps starkaste väljarbas.

Från EU:s håll hotar man att sätta in ”skyddande åtgärder”. Men att man först kommer att avvakta att USA gör verklighet av planerna på tullarna uppger Dagens Nyheter.

Stefan Löfven har tidigare kommenterat Donald Trump under presidentvalet.

– Hans syn på kvinnor är ju helt fruktansvärd. Vi får väl dessvärre sitta uppe och se på debatten i kväll igen, men jag har knappt ord för det. Det är fullständigt ofattbart att en sådan person överhuvudtaget är med i det racet. Jag begriper det inte, sade Löfven till Expressen.

Läs även: Svenska journalisters besatthet: Ny Trumpartikel varannan minut

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag