DN fortsätter kritiserad attack på regeringen – jämför med ökänd Trump-rådgivare

Bild: Michael Vadon/CC BY 2.0/Nyheter Idag
  • Lördag 25 feb 2023 2023-02-25
E-post 0

Efter att Dagens Nyheters granskning av regeringen, där tidningen påstår att flera miljarder i intäkter till elkunder slarvats bort, har fått hård kritik går tidningen till förnyad attack på regeringen, som jämförs med den kontroversiella tidigare Trump-rådgivaren Steve Bannon.

Dagens Nyheters attack på regeringen om påstått uteblivna intäkter till elkunder har fått hård kritik, bland annat av TV 4:s politiska kommentator Ann Tiberg, som avfärdade DN:s uppgifter som ”falska” i Nyhetsmorgon på TV 4.

– Det här, skulle jag säga, är falskt, Det hade aldrig gått att få in miljarder, det hade inte gått att införa det så snabbt, sade Tiberg om DN:s påstående att ”Regeringen har slarvat bort miljarder”.

Men DN ger sig inte. På torsdag kväll publicerar tidningen en artikel där regeringen bland annat jämförs med Trumps tidigare rådgivare Steve Bannon, en kontroversiell person i USA som i september förra året åtalades för bedrägeri angående en insamling för att bygga en mur mot Mexiko.

”Regeringens mediehantering påminner om det Donald Trumps förra rådgivare Steve Bannon kallat för ’flood the zone with shit’. En välkänd metod i kommunikationskretsar. Man begär inte rättelse, eftersom man inte kan bevisa att publiceringen har felaktigheter i sig. I stället går man till attack” skriver tidningens reportrar Peter Alestig och Annie Reutersköld.

Regeringen hävdar, liksom Anne Tiberg, att DN:s påståenden om att man slarvat bort flera miljarder kronor genom att inte införa EU:s beslutade intäktstak för elbolag i tid inte stämmer.

DN:s jämförelse mellan regeringen och Steve Bannon får kritik av borgerliga debattörer på Twitter.

Läs även: DN:s drev mot regeringen sågas: ”Falskt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag