DN/Ipsos: Stödet för Kristersson ökar – SD bäst i invandrarfrågor

Bild: Nyheter Idag
  • Måndag 10 maj 2021 2021-05-10
E-post 2702

SVERIGE Stödet för Ulf Kristersson och Moderaterna ökar i väljaropinionen. Detta enligt en ny opinionsmätning av DN/Ipsos. Samma mätning visar att SD har högst förtroende vad gäller flykting- och invandrarfrågor.

Förtroendet för Moderaternas politik ökar bland väljarna. Det visar den senaste mätningen av DN/Ipsos.

– Det är framför allt två partier som är intressanta, Moderaterna och Socialdemokraterna, och det gäller flera frågor som har en koppling till pandemin. Det är ingen dramatik men ändå tydliga förändringar, säger Niclas Källebring, opinionsanalytiker på DN/Ipsos, till DN.

Ett av de områden där väljarnas förtroende för M ökar är deras krishanteringsförmåga. För ett år sedan ansåg 15 procent av väljarna att partiet var det bäst lämpade att leda landet i kris. Idag ligger den siffran på 24 procent.

Under samma period har förtroendet för Socialdemokraternas krishanteringsförmåga minskat från 34 till 27 procent av de tillfrågade.

Ett annat område där M:s förtroendesiffror ökar medan S minskar är jobb och sysselsättning. I den frågan anser 26 procent av de tillfrågade att M har bäst politik samtidigt som S siffror går ner till 21 procent.

M får också högst förtroende vad gäller lag och ordning där de ligger på 24 procent. Tvåa är SD på 20 procent och först därefter kommer S med förtroendesiffror på 13 procent.

När det kommer till flykting- och invandrarfrågor är det däremot SD som vinner då 29 procent av de tillfrågade anser att Åkessons parti har den bästa politiken medan det är jämnt skägg mellan M och S på 14 procent.

Läs även: Trendbrott för KD i Svensk väljaropinion

Läs även: M och SD jämnstora i nya Sentio: ”Väldigt viktigt vilket parti som blir störst”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag