”Död” kvinna vaknar upp i kistan – mitt under vakan

Bella Montoya, 76, kippar efter luft. Bild: Faksimil Twitter
  • Torsdag 15 jun 2023 2023-06-15
E-post

Förra veckan förklarades den ecuadorianska kvinnan Bella Montoya, 76, död efter en misstänkt stroke. Men hennes släktingar fick sig en chock när hon plötsligt vaknade upp i kistan – mitt under vakan.

Det var fem timmar in på fredagens vaka i den ecuadorianska staden Babahoyo som släktingar märkte hur den äldre kvinnan började knacka på kistan. När de sedan närmade sig upptäckte de hur hon kippade efter luft, rapporterar AP.

På sociala medier sprids en film där kvinnan syns andas tungt inuti kistan.

Den äldre damen uppges nu vara tillbaka på sjukhus där hon får vård. Samtidigt har Ecuadors hälsodepartement tillsatt en kommitté för att utreda händelsen, rapporterar BBC.

I ett uttalande har departementet sagt att kvinnan fick ett hjärtstillestånd och inte svarade på återupplivningsförsök. Ansvarig läkare dödförklarade henne på plats.

Bella Montoya placerades sedan i en kista i flera timmar tills det att hon sågs kippa efter luft. Efter det ska hon ha förts till samma sjukhus som förklarade henne död.

Enligt hennes son Gilberto Barbera har läkarna sagt till honom att hennes mors tillstånd fortsatt är kritiskt.

Läs även: Dödförklarad kvinna vaknade på begravningsbyrå

Läs även: Mördare fejkade sin död och flydde från fängelse – gripen ett år senare

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag