Dolph Lundgren riskerar inreseförbud i Ukraina

Bild: Open source/Alexxx1979/Wikimedia Commons
  • Onsdag 3 apr 2019 2019-04-03
E-post 43

Den svenska skådespelaren Dolph Lundgren, känd för Rocky IV och Universal Soldier, kommer att spela chefen för Gestapo i Kerch i en film om andra världskriget som ska spelas in på Krimhalvön. Men om inspelningen blir av riskerar Lundgren att få inreseförbud i Ukraina.

Dolf Lundgren kommer att medverka i ett trilogi om den nazistiska ockupationen av Krim under andra världskriget. Filmen produceras av det ryska produktionsbolaget Grifon Film och kommer spelas in i Moskva och på Krim, rapporterar 112.international.

Krim har efter Sovjettiden varit ukrainskt. Området ockuperas sedan 2014 av Ryssland.

Alexander Belanov, projektets exekutiva producent, bekräftade till RiaNovosti, som är den statliga ryska nyhetsbyrån, att Lundgren har accepterad erbjudandet och läser manus.

Läs även: Oro över rysk mobilisering på Krim

– Dolph förstår fullständigt att han måste spela djävulens tjänare, världens onda. Det skrämmer inte honom. Dessutom har Dolph varit bekant med historien om den underjordiska garnisonen på Krim sedan barndomen, då han läste mycket om sina hjältar, berättar Belov.

Att filmen kommer spelas in på Krim innebär emellertid att den svenska skådespelaren riskerar att få inreseförbud till Ukraina.

Lundgren skulle inte vara den enda Hollywoodstjärnan på den svarta listan. Steven Seagal förbjöds att vistas i Ukraina som nationellt säkerhetshot år 2017, på grund av hans deltagande i ett Putinvänligt motorcykel-rally på Krim.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag