Döms för misshandel i matbutik – men varken offret eller personalen vågade vittna

  • Onsdag 12 jun 2019 2019-06-12
E-post 3046

STOCKHOLM Inne i mataffären misshandlade han en man och kastade en burk i huvudet på honom. På en tunnelbaneperrong överöste han en man med slag när han blev ombedd att inte röka där, och när han plankade på bussen och blev tillsagd av en medpassagerare att gå av kontrade han omedelbart med våld. Nu har Fahadh Karim dömts för tre fall av misshandel.

Den 31 mars möttes Fahadh Karim och en annan man av okänd anledning på Rinkeby torg. Efter en stund gick de in i matvarubutiken Rinkeby livs, där Karim nästan omedelbart gick till langrepp mot den andre mannen med flertalet slag mot huvudet och överkroppen. Saker kastades omkring, och enligt polis och åklagare avslutade Karim misshandeln med att kasta en burk i huvudet på den andre mannen, som senare skulle visa sig ha huvudskador som tydde på att de tillfogats av något slags tillhygge.

Men enligt tingsrätten var inte bilderna från butikens övervakningskameror tillräckligt tydliga för att avgöra om burken faktiskt träffade, varför åklagarens yrkande att brottet skulle anses vara grov misshandel avslogs, och istället rubriceras som misshandel av normalgraden.

Anledningen till att åklagaren inte hade mer att gå på än övervakningsfilmerna är att varken den utsatte eller butikspersonalen vågade vittna mot Fahadh Karim, då denne är en känd kriminell som är inblandad i droghandeln på Rinkeby torg. Om vittnen kunnat bekräfta att Karim träffat målsägaren med burken hade straffet kunnat bli strängare.

Slår till när han blir tillsagd att inte röka eller planka

Karim dömdes samtidigt för två andra fall av misshandel. I februari hade en man gått av tunnelbanan i Tensta, då Karim som gick framför honom tände en cigarrett inomhus. Mannen – som är kraftigt allergisk mot cigarrettrök – skulle då be honom att inte röka där.

– Jag gick fram till honom, bakom honom och sa ”ursäkta”, knappt ens det, innan han vände sig om och slog mig, berättar han i förhör.

Mannen blev överrumplad och chockad och visste inte vad han skulle göra.

– Sen började han slå mig mer ordentligt. Det var mycket folk men ingen gjorde något för de var rädda, fortsätter han.

Mannen berättar att han efteråt har undvikit Rinkeby och Tensta. Före misshandeln åkte han ofta dit för att handla och besöka en vän.

En dag i september 2018 klev Karim och en okänd kvinna på en buss i Sköndals centrum, och eftersom båda plankade uppstod en diskussion mellan busschauffören och Karim. Busschauffören uppmande honom att kliva av bussen, och en medpassagerare som själv var irriterad över förseningen som uppstod höll med och sade till Karim att gå av. Då möttes han genast av ett hårt slag i ansiktet som innbar att läppen behövde sys, och en tand satt löst efteråt.

Idag dömdes Fahadh Karim mot sitt nekande till nio månaders fängelse för de tre fallen av misshandel, samt ringa narkotikabrott för innehav av en karta Tramadol. Han förekommer sedan tidigare under 16 avsnitt i belastningsregistret, varav lejonparten utgörs av ringa narkotikabrott, men även stöld, misshandel och utpressning.

Läs även: Stockholms finansborgarråd: Rinkeby är ”en av våra fina stadsdelar i Stockholm” – jämförs med Bagdad Bob

Stöd Nyheter idag genom att bli PLUS-kund för 69 kronor i månaden!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag