Dubbla explosioner i Stockholm – kan finnas kopplingar till Östermalm

  • Tisdag 21 jan 2020 2020-01-21
E-post

STOCKHOLM Under natten skakades nordvästra Stockholm av två sprängningar, där en person uppges ha skadats. Enligt uppgifter till Aftonbladet finns det kopplingar till förra veckans sprängning på Östermalm.

Under natten till tisdagen small det två gånger i nordvästra Stockholm, på Tönsbergsgatan och Sorögatan som ligger cirka 500 meter från varandra. Larmen om Tönsbergsgatan kom in klockan 02.33 och om Sorögatan 14 minuter senare.

Polisen beskriver de materiella skadorna som omfattande. Ambulanssjukvårdare undersökte runt tio personer varav en fördes till sjukhus med lindriga skador.

Aftonbladet erfar att det finns kopplingar mellan sprängningarna och det uppmärksammade bombdådet på Östermalm i förra veckan.

– Vi tittar på kopplingar till pågående förundersökningar men i nuläget kan jag inte bekräfta uppgifterna, säger polisens presstalesperson Anna Westberg till Aftonbladet.

Biträdande polisområdeschef Anders Rissel säger så här till TT om eventuella kopplingar:

– Det är inte alldeles många i Sverige som spränger bostadsområden. Det är naturligt för oss att göra den jämförelsen men i nuläget ser vi inte de kopplingarna.

Enligt en uppgiftslämnare till Nyheter Idag fanns det ett boende avsett för vittnesskydd vid den plats där detonationen på Östermalm ägde rum. Då uppgifter om vittnesskydd är ytterst känsliga har detta inte kunnat bekräftas av polisen.

Läs mer: Uppgifter: Sprängda fastigheten på Östermalm inhyste vittnesskyddsboende

Läs även: Bilderna från rånet av 82-åringen i Söderhamn – nu väcks åtal: ”Ätit mycket ”benzo””

Bli prenumerant

Tycker du att det behövs ett alternativ till public service och de stora mediehusen?

Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag