EABT om opinionsmätningarna: ”Massmedia vill inte förlora sin makt över allmänheten”

Debattören "En arg blatte talar". Foto: Privat
  • Lördag 22 aug 2015 2015-08-22
E-post 2173

DEBATT Vår husdebattör på Nyheter Idag, Youtubekändisen ”En arg blatte talar”, kommenterar nu diskussionerna efter alla opinionsmätningar som släppts de senaste dagarna. Han menar att de stora medierna är rädda för att allt fler människor ska sympatisera med Sverigedemokraterna och på så sätt förlora sin makt över det offentliga samtalet. ”De vill inte visa hur många som sympatiserar med allmänheten”, skriver han.

SD fick nyligen stora siffror i opinionsmätningar. Yougovs undersökning satte dom på 25.2% som Sveriges största parti medan Sentio har visat 23,4%. Och vad händer då? Både massmedia och SD’s politiska motståndare försöker förminska dessa resultat på olika sätt. På individnivå i sociala medier skriver man att Yougov inte är en pålitlig källa medan Aftonbladet hävdar att populariteten inte kommer hålla i sig och bara är ett resultat av att folk är upprörda efter IKEA-mordet.

Massmedia är rädda. Dom vill inte visa allmänheten hur många som sympatiserar med SD, för då kommer dom förlora sin makt över allmänheten. Har du själv inte märkt vilken makt dom har över gemene mans yttrandefrihet?

Ett långt tag nu har det funnits ett stort gap mellan journalisternas åsikter och folkets åsikter. Jag vet att det här kanske kan vara svårt för vissa att greppa, men till skillnad från vad du tidigare har trott: Dom flesta medborgare tycker inte att ”rasistiska plåster” är ett samhällsproblem värt att diskutera.

Dom flesta medborgare förespråkar assimilering, inte integration och mångkultur. Dom flesta tycker det är rimligt att ta seden dit man kommer och anpassa sig efter landet man bor i. Detta kallas assimilering. Integration är när samhället kompromissar med invandraren och anpassar sig efter invandraren, som i t.ex. hälsningsbråket där en man fick skadestånd för att han ”tvingades” skaka hand med kvinnor. Och mångkultur är raka motsatsen till att ”ta seden dit man kommer”, då hela idén med mångkultur är att invandraren inte ska behöva anpassa sig alls.

Dom flesta medborgare vill inte bli trakasserade av utländska tiggare när dom ska gå och handla, eller sitter på café. Dom tycker att det organiserade tiggeriet ska förbjudas. Inte att tiggarna ska få bidrag och daltas med av svenska staten, utan rentav förbjudas och slängas ut ur landet. För vi har våra egna hemlösa, arbetslösa och äldre som förtjänar svenska statens pengar istället.

Utländska tiggare är inte vårt ansvar, dom är Rumäniens ansvar och Rumänien borde verkligen på allvar hotas med att uteslutas ur EU för att dom inte har tagit tag i problemet hittills, trots alla miljarder i ekonomiskt bidrag dom har fått för just detta.

Och vet ni vad mer? Dom flesta medborgare är inte vänsterradikala rövhål som river ner SD’s reklam i Stockholms tunnelbana för att ”tiggare är en hudfärg och reklamkampanjen är hets mot folkgrupp”. Är det inte märkligt hur högt vänstern skriker om tiggares rättigheter, när dom tidigare aldrig brydde sig ett skit om våra svenska hemlösa?

Jag vet att ni stör er på att jag använder ordet ”svensk” upprepande gånger, och att jag sätter ”folk mot folk”. Men vet ni vad som är så behagligt med detta? Ni spelar inte längre någon roll, för ni är en minoritet folket är trötta att lyssna på. Folket är trötta på att höra hur jävla goda ni är, medan vi som ser verkligheten för vad den är blir stämplade som Hitlers medarbetare.

Sverige ska behandla svenska medborgare bättre än utländska medborgare. Vad är annars poängen med att bo i Sverige? Vad är annars poängen med att betala skatt i Sverige? Jag pratar inte om hudfärg här ifall du blir förvirrad. Jag pratar om svenskt medborgarskap, någonting man kan ha oavsett hur man ser ut och oavsett vilket land man ursprungligen kommer ifrån. Ett land ska ta hand om sina medborgare i första hand. Om landet inte gör detta, vad har då medborgarna för incitament att bry sig om sitt land? Newsflash: Inget. Dom har anledning att flytta till ett annat land där staten inte behandlar dom som skit.

SD’s popularitet förminskas för att massmedia vill att folket ska vara rädda. Om det visar sig att SD har stöd bland allmänheten så går det inte längre att hota folk till tystnad med rasist-stämpeln. Det är så många som kommenterar på mina videos och skriver samma sak: ”Jag trodde jag var den enda som hade såna här åsikter.” Och när man tänker på det faktum att mina kommentarsfält består av hundratals kommentarer som just denna, då börjar man upptäcka ett mönster.

Hundratals personer står och håller med varandra samtidigt som dom säger: ”Jag trodde jag var den enda.” Då blir det tydligt för mig just vilken isolation människor lever i. Dom vågar inte yttra sina åsikter bland bekanta och först när dom hittar en video på YouTube känner dom nån slags lättnad. Så många lever i en bubbla av rädsla för social uteslutning, en bubbla som massmedia har skapat åt dig genom att intala dig att du är en ”rasist” för att du har tankar och åsikter som dom flesta egentligen har. Sveriges befolkning går runt och inbillar sig att dom är rasister för att dom helt enkelt vill stå upp för folkvett. Jag tycker det är dags att sätta stopp för det.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag