Ebba Busch kaxiga pik till Aftonbladet: ”Jag är han utan skägg”

Bild: Nyheter Idag
  • Fredag 17 jun 2022 2022-06-17
E-post 611

Aftonbladets ledarsida har gjort sig kända för att gång på gång skriva bitska texter om Ebba Busch. Nu slår KD-ledaren tillbaka. ”Jag vet att vi invandrare ser likadana ut för en del. Jag är han utan skägg” skriver Busch på Twitter och taggar sedan Aftonbladets ledarsida.

I tweeten refererar Busch till ett avsnitt som hon gästar av podden ”Sista måltiden”, där bland annat Nyheter Idags medgrundare Chang Frick ingår.

Piken grundar sig i en tidigare fadäs från Aftonbladets ledarsida, när man i en text om Paolo Robertos medverkan i Sista måltiden publicerade en photoshoppad bild där medpoddaren Hanif Azizis ansikte hade klistrats in på övriga poddeltagare utom Paolo Roberto.

Aftonbladets ledarsida har flera gånger uppmärksammats för att ha en hård attityd mot Ebba Busch och skriva väldigt många kritiska ledartexter med spetsiga rubriker om henne.

På Twitter har det gjorts flera sammanställningar av dessa rubriksättningar.

Läs även: Här ger Ebba Busch svar på tal efter påhoppet

Läs även: Jonna Sima backar SR mot Busch: ”Inte helt lätt att översätta politiska hundvisslor”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag