Här ger Ebba Busch svar på tal efter påhoppet

Bild: Nyheter Idag
  • Söndag 22 maj 2022 2022-05-22
E-post 1058

Efter ett personligt påhopp av ett vänsterkonto på Twitter slår Ebba Busch tillbaka. Twittraren gav sig på Ebba Busch utseende, men Busch svarar att hon gärna ser ut ”som en påse skridskor så länge jag levererar bättre brottsbekämpning än Morgan J och kortare vårdköer än Strandhäll.”

På lördagen kommenterade Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch skämtsamt en så kallade meme-bild som sprids av henne där hon spärrar upp ögonen och ser chockad ut när en person viskar något i hennes öra.

Läs även: Succé för Busch i Aftonbladet/Demoskop

”Jag vill bara föra till protokollet att jag nog inte kommer leverera ett mer meme-vänligt ansiktsuttryck under den här mandatperioden. Jag har det helt enkelt inte i mig. Efter valet kanske det kan levereras ett nytt. Tills dess är det denna som gäller” skrev Busch och delade bilden.

Då blev hon angripen av ett vänsterkonto som gav sig på hennes utseende. ”Du har ett kristet utseende och det är ju inget att skryta om!” skrev kontot ”Bosse betraktar”, som har ”Politik, samhälle, fotboll och antirasism!” i sin twitterbio och en så kallat ”antifascistisk krokodil” i sitt användarnamn.

Men Ebba Busch blev honom inte svaret skyldig. ”Nu får ni bestämma er. Trodde det var rysk postorderbrud som gällde för tiden när mitt utseende ska kommenteras. Jag kan tänka mig att se ut som en påse skridskor så länge jag levererar bättre brottsbekämpning än Morgan J och kortare vårdköer än Strandhäll” skriver hon tillbaka.

Läs även: Busch portad från Elle-galan

Läs även: Vänstern rasar mot Busch (KD): ”Är hon inte riktigt klok”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag