Efter Akilovtrasslet: Nûjen skojar på – uppträder på ”Klimatriksdagen”

  • Onsdag 15 maj 2019 2019-05-15
E-post 1591

STOCKHOLM Tidigare Expressenkrönikören, ståuppkomikern och migrationsdebattören Özz Nûjen hamnade i blåsväder efter att det visat sig att terroristen Akilov svartarbetat på en fastighet som Nûjen ägde. Men nu kan det vara på väg att vända för Nûjen. På onsdagskvällen är Nûjen åter på scen och uppträder när svenska toppkandidater till EU-parlamentet debatterar klimatpolitik på Södermalm i Stockholm.

Föreningen Klimatriksdagen är en lobbyorganisation som driver frågan om att begränsa människans påverkan på klimatet.

På sin hemsida skriver man:

”Vi tar klimatvetenskapens varningar på största allvar. Temperaturökningarna måste begränsas till 1,5 grader. Vi stödjer lösningar som utgår från alla människors lika värde och rättigheter, samt tar hänsyn till rättvisa och utrotande av fattigdom. Detta enligt Parisavtalets (COP21) artikel 2, FN:s allmänna deklaration om mänskliga rättigheter, samt FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling.”

Under onsdagskvällen arrangerar man en debatt på Clarion Hotell på Södermalm i Stockholm i samarbete med Europeiska kommissionen. Toppkandidater eller företrädare med miljöpolitisk profil från de olika partierna kommer och deltar.

Dessutom blir det ståupp-show med Özz Nûjen, Sandra Ilar, Jonas Strandberg och Svea Sigmond.

Özz Nûjen hamnade förra året i en rejäl mediestorm när det visade sig att terroristen Akilov under tiden innan attacken på Drottninggatan svartjobbat på en fastighet på Gotland som Nûjen ägde tillsammans med sin syster. Något som Katerina Janouch var först att berätta om på sin hemsida.

När Nûjen konfronterades av journalisten Janne Josefsson gick Nûjen till motattack och kallade bland annat Josefsson för ”creepy gubbe”.

Läs mer: Janne Josefsson nobbar ny intervju med Özz: ”Har problem med sin verklighetsuppfattning”

Nyheter Idag har sökt Klimatriksdagen för att få veta hur mycket bokningen av Nûjen kostar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag