Janne Josefsson nobbar ny intervju med Özz: ”Har problem med sin verklighetsuppfattning”

Özz Nûjen. Foto: svt.se
  • Tisdag 5 jun 2018 2018-06-05
E-post 1757

SVERIGE Komikern Özz Nûjen vill göra en ny intervju med Uppdrag gransknings Janne Josefsson efter att den förra blev ”kanske inte så bra”. Men Josefsson meddelar att han inte är intresserad av en returmatch.
– Han har, milt uttryckt, stor brist på självinsikt och har väl problem med sin verklighetsuppfattning, säger han.

SVT:s Uppdrag granskning intervjuade Özz Nûjen för ett program om terroristen Rakhmat Akilov. Janne Josefsson ville ställa frågor om det faktum att Akilov jobbat svart på två av Nûjens sommarhus på Gotland.

Komikern visade sig dock inte vara särskilt samarbetsvillig – bland annat kallade han Josefsson för en ”creepy gubbe”. Efteråt reagerade många tittare på hans märkliga och till synes undflyende beteende. Istället för att ge raka svar på frågorna kritiserade han journalistens arbetsmetoder.

Läs också: ”Skämskudde” när Özz Nûjen konfronteras om kopplingarna till terroristen Akilov

Nu verkar det som att Özz Nûjen själv inser vilket dåligt intryck han gjorde i tv-rutan, och vill få en ny chans.

”Min intervju med Janne Josefsson blev kanske inte så bra och ja, jag var irriterad och hade en upprördhet som jag försökte tygla. Det gick väl så där om man ska vara välvillig. Istället blev mina budskap otydliga och jag uppfattades som oförskämd mot journalisten som jag trots allt hade tackat ja till att möta. Jag är förstås ledsen för detta”, skriver han för Expressen, och avslutar med att han gärna pratar med Janne Josefsson igen.

”Märklig person”

Till Aftonbladet säger dock journalisten att han är inte alls är intresserad av ett nytt möte med komikern.

– Jag tänker inte svara honom. Han ångrar väl sig djupt naturligtvis och det får han gärna göra och han får gärna ringa. Han har, milt uttryckt, stor brist på självinsikt och har väl problem med sin verklighetsuppfattning. Annars hade det aldrig gått till på det sättet. Det var ändå en av de mest förunderliga intervjuer jag gjort, och jag har varit med om mycket, säger han.

– Han anklagade mig för att vara ”creepy” och att jag skulle ha ringt barn. Jag trodde ett tag att det var en ståupp-grej han kanske skulle spela upp på scen. Det var en märklig person. Nej, vad ska jag göra en ny intervju för? Jag är inte intresserad av att ställa några mer frågor, säger Janne Josefsson.

Läs även: Özz Nûjen till svenskarna efter Akilov-skandalen: ”Vad har du själv åstadkommit?”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag