Efter dragdebatten – Lamotte höll i sagostund vid parkering

Bild: Faksimil Twitter
  • Lördag 20 maj 2023 2023-05-20
E-post

Sagostunder med dragqueens för barn har varit en het debatt som rasat i sociala medier den senaste tiden. Och på fredagseftermiddagen hölls ännu en uppmärksammad sagostund i Olofström. Men den här gången var det inte en dragartist som läste högt, utan journalisten Joakim Lamotte.
– Det var mycket trevliga människor här, säger Lamotte till P4 Blekinge.

När Joakim Lamotte skojade om att han själv krävde att få hålla i sagostund på biblioteket i Olofström i utbyte mot att inte att offentliggöra identiteterna på dragartisterna Lady Busty och Miss Shameless Winewhore anklagades han för utpressning av bland andra SVT och SR.

Läs mer: Public Service anklagar Lamotte för utpressning: ”Ett skämt från början till slut”

Han hade då beställt ut fakturorna från de båda dragartisterna till biblioteket.

– Det där mailet är ett skämt från början till slut. Jag ville se folks reaktioner. Det finns ganska mycket humor i att jag skulle komma och läsa sagor för barn i Olofströms kommun. Det är humor som en journalistisk metod för att skapa debatt, sade Joakim Lamotte till SVT Nyheter Blekinge.

Lamotte har därefter meddelat att han inte avser att avslöja några namn, rapporterar Bulletin.

Men en sagostund i Blekingekommunen Olofström blev det ändå till slut. Dock inte i biblioteket, utan vid en parkering utanför Ica Maxi.

Till P4 Blekinge berättar Lamotte att han inte hade något polistillstånd för sagoläsningen, men hänvisade till en paragraf i lagboken.

– Det finns en paragraf som säger att om man ska framföra ett konstnärligt verk, då kan man få undantag för det om man inte stör någon, om man inte stör trafiken eller skapar oordning.

P4 Blekinge: Har du ett sådant undantag då?

– Absolut. Ja, det är ju lagen som bestämmer det.

Enligt radiokanalen hade 25-30 personer samlats för sagostunden.

På sociala medier är det många som tycker till om evenemanget. Däribland många från vänstern som reagerar på Lamottes skyddsväst.

Läs även: Lamottes rättegång uppskjuten – misstänkta gärningsmän bortresta

Läs även: Mordhotade Lamotte – fick jobb på fritidsgård

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag