Efter fjärde kvinnans berättelse: Nu tillsätter Aftonbladet internutredning

Olsson Olsén kommenterar Aftonbladets agerande i stora frågor. Foto: Faksimil aftonbladet.se
  • Onsdag 18 okt 2017 2017-10-18
E-post 367

STOCKHOLM ”Vi hanterar det här som ett personalärende och utreder dessa uppgifter inom ramen för det”, skriver Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén i ett SMS till branschtidningen Resumé om sexbrottsanklagalserna mot Aftonbladetmannen.

Efter att en fjärde kvinna berättat om vad hon utsatts för av Aftonbladetmannen backar nu tidningen och tillsätter en internutredning. Det meddelar Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén i ett SMS till branschtidningen Resumé.

”Det är många uppgifter och anklagelser som cirkulerar just nu. Vi tar naturligtvis allt på största allvar. Vi hanterar det här som ett personalärende och utreder dessa uppgifter inom ramen för det”, skriver hon i meddelandet.

Hänvisade tidigare till polisens nedlagda utredning

Under gårdagen, efter att bland annat Nyheter Idag rapporterat om anklagelserna mot den utpekade mediemannen, var inledningsvis tongångarna från Aftonbladet annorlunda. Då kommenterade Olsson Olsén anklagelserna genom att peka på en nedlagd polisutredning.

”Polisen utredde anklagelserna 2012. Förundersökningen lades ned för att brott inte kunde styrkas”, skrev hon i en kommentar.

Efter den kommentaren har Nyheter Idag berättat om ytterligare tre kvinnor som träder fram med berättelser mot samma man . Totalt är det fyra kvinnor som pekar ut mannen hittills. Under onsdagen rapporterade Nyheter Idag om den fjärde kvinnans  berättelse.

”Det var minst sagt ett grovt sexuellt övergrepp även om jag inte vill gå in på fysiska detaljer här”, skriver hon om händelsen som ska ha inträffat när hon var 19.

Nyheter Idag har vid flera tillfällen sökt medarbetare på Aftonbladet för en kommentar, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag