Efter intervjun i Nyheter Idag: Miljöpartiet vill häva Metros avtal med SL

Gustav Fridolin (MP), utbildningsminister. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 13 maj 2017 2017-05-13
E-post 1849

STOCKHOLM Intervjun i Nyheter Idag kan resultera i att Metro förlorar distributionsrätten i Stockholms tunnelbana. – Vi kommer att ta upp frågan vid nästa Landstingsstyrelse, säger Tomas Eriksson, gruppledare för Miljöpartiet i Stockholms läns landsting.

Under fredagen publicerade Nyheter Idag en lång intervju med Metros nya ägare Mats Qviberg samt Custos VD Christen Ager-Hanssen. Detta har fått journalister och personer med formella uppdrag inom Miljöpartiet att bli väldigt upprörda.

+PLUS: Lyssna på hela den omtalade intervjun med Mats Qviberg och Christen Ager-Hanssen

Under lördagen meddelande bland annat Metro-krönikören Viktor Banke att han lämnar tidningen på grund av intervjun Qviberg och Ager-Hanssen gjorde med Nyheter Idags medarbetare Chang Frick.

LÄS ÄVEN: Viktor Banke hoppar av Metro efter Qvibergs intervju i Nyheter Idag

Att Qviberg och Ager-Hanssen ställde upp på en intervju för Nyheter Idag upprör inte enbart krönikören Viktor Banke.

Miljöpartiets gruppledare i Stockholms läns landsting, Tomas Eriksson, är så upprörd över intervjuns genomförande att han vill häva Metros avtal med SL gällande gratistidningens distribution i Stockholms tunnelbana. Det rapporterar Svenska Dagbladet.

– Vi kommer att ta upp frågan vid nästa Landstingsstyrelse och lämna ett förslag till beslut om att häva Metros avtal om distribution i tunnelbanan, säger Tomas Eriksson (MP) gruppledare för Stockholms läns landsting till Svenska Dagbladet.

– Landstinget behöver ha en dialog med Metros ägare. Baserat på det senaste vill vi undersöka om vi ska ha en affärsrelation med Metro. För att undvika tveksamheter kanske SL inte ska distribuera någon tidning i anslutning till kollektivtrafiken.

Qviberg har, enligt SvD, bett om att ”få göra en pudel”. Han säger att det var ett misstag att ställa upp på en intervju med Nyheter Idag.

– Jag erkänner misstag och lägger mig platt. Jag är ledsen för att jag var politiskt naiv, säger Mats Qviberg till Svenska Dagbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag