Viktor Banke hoppar av Metro efter Qvibergs intervju i Nyheter Idag

Viktor Banke slutar på Metro efter Nyheter Idags intervju med Qviberg. Foto: Nyheter Idag / Twitter
  • Lördag 13 maj 2017 2017-05-13
E-post 608

STOCKHOLM ”Det är nog på krönikesidan som det har varit politiskt korrekt. Jag tycker man har varit lite slarvig med att välja krönikörer”, sade Metros nya ägare Qviberg till Nyheter Idag. Nu väljer Viktor Banke att sluta som krönikör på Metro.

Intervjun i Nyheter Idag med tidningen Metros nya ägare Mats Qviberg och Christen Ager-Hanssen väcker reaktioner, inte minst bland medarbetarna på Metro. Under lördagen meddelar krönikören Viktor Banke på Twitter att han hoppar av.

Banke är till vardags advokat på Advokatbyrån Thomas Bodström och har profilerat sig i debatten i bland annat asylfrågor. När Nyheter Idag frågade ägarduon om hur de ser på kritik om att Metro uppfattas som politiskt korrekt var Qviberg inte sen att peka på krönikedelen.

– Det är nog på krönikesidan som det har varit politiskt korrekt. Jag tycker man har varit lite slarvig med att välja krönikörer, svarade Qviberg.

Tidigare har Qviberg använt ordet ”stalinister” som han menar borde försvinna från Metro. Även det begreppet använde Qviberg i intervjun med Nyheter Idag på en fråga om en artikel om tiggare i Metro som fått skarp kritik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag