Efter kameraövervakning och väktare i Staffanstorp – invånarna känner sig tryggare

Christian Sonesson (M). Foto: Staffanstorps kommun
  • Söndag 18 Nov 2018 2018-11-18
E-post 108

STAFFANSTORP Efter fler insatser som kameraövervakning, mer polisiär närvaro och sociala insatsgrupper för unga ökar tryggheten i Staffanstorp. Politiskt har kommunen setts som kontroversiell då M och SD har ett fullt fungerande samarbete.

Moderaterna i Staffanstorp meddelade tidigare att de nobbar ett allianssamarbete för att styra kommunen ihop med Sverigedemokraterna. Kommunens starke man, Christian Sonesson, uppger att det är ett rimligare samarbete eftersom de är överens i väsentliga frågor.

LÄS ÄVEN: M och SD samarbetar i Staffanstorp: ”Väldigt lätt”

Moderaterna i Staffanstorp har styrt kommunen under en längre tid och är överlägset störst parti lokalt med 43 procent av rösterna. Partiet har valt att fokusera på lag och ordning genom kameraövervakning och vakter som håller lugnet på gatorna.

Nu börjar resultatet av den förda politiken visa sig. Polisens trygghetsmätning visar att kommuninvånare i Staffanstorp känner sig säkrare och ungdomsstöket har minskat, det uppger Sydsvenskan.

Kommunen har haft stora problem med ungdomsgäng som håller till på torget och som betett sig hotfullt samt har skadegörelse förekommit. Efter insatser som kameraövervakning, mer polisiär närvaro och sociala insatsgrupper för unga är situationen idag en helt annan.

Många känner sig fortfarande oroliga men utvecklingen är på väg åt rätt håll. Ser man till Staffanstorps tätort upplever 38 procent att det är ett problem med stökiga ungdomar, jämfört med förra årets 49 procent.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag