Efter kritikerstorm: SVT backar om inställd studentsång

Foto: Wikimedia commons
  • Tisdag 27 mar 2018 2018-03-27
E-post 678

LUND Efter enorm kritik från tittarna har nu SVT bestämt sig för att direktsända studentkonserten från Lunds universitetstrappa den 1 maj i år också. Tidigare meddelade SVT att de skulle ställa in direktsändningen eftersom de vill skildra andra traditioner runtom i landet.

SVT beslutade under förra veckan att inte sända studentsången från universitetstrappan i Lund den 1 maj. De senaste två åren har SVT direktsänt när Lunds studentsångare framfört körsång på trappan. Nu backar SVT och beslutar att sända kören trots allt, uppger Aftonbladet.

– Efter att ha tagit del av många tittares besvikelse över att vi inte hade planerat att sända Lunds Studentsångare på första maj i år, har vi tänkt om. Vi har nu hittat ett bra sätt att göra det på, och tror att det kommer bli en fin upplevelse som uppskattas av vår publik, säger Eva Beckman, programbeställare för kultur och evenemang på SVT, i en kommentar till TT.

Tidigare motiverade SVT att inte ville sända studentkören eftersom de vill skildra flera olika traditioner runt om i landet.

LÄS ÄVEN: SVT slutar sända studentkonsert: ”vill skildra olika traditioner”

– Vi värnar om traditioner och vill att det ska kännas i SVT när det är högtider, det är en viktig del av uppdraget. Men vi är även måna om att göra det på olika sätt och skildra olika traditioner och evenemang på olika platser runt om i landet. Vi gör lite olika bedömning år från år, sa Eva Beckman, programbeställare på SVT, tidigare om att ställa in programmet.

SVT planerade från början att spela en repris av körsången från tidigare år men har alltså nu backat och bestämt att direktsända årets konsert.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag