Efter Löfvens nazistattack – nu slår Kristersson tillbaka: ”Borde städa upp i sin egen rörelse”

Foto: Nyheter Idag/Socialdemokraterna
  • Söndag 8 Dec 2019 2019-12-08
E-post 4597

STOCKHOLM Statsminister Stefan Löfven anklagade i veckan Moderaterna för att vara ett nazistiskt parti efter att Ulf Kristersson träffat Jimmie Åkesson. Löfven anklagar också Kristersson för att inte lyssna på överlevare av Förintelsen. Nu svarar Kristersson i ett inlägg på Facebook. ”Stefan Löfven borde besinna sig och sluta upp med att förgifta det demokratiska samtalet”, skriver han.

Ulf Kristerssons inlägg är ett direkt svar på ett Facebookinlägg från statsminister Stefan Löfven tidigare under söndagen. Där går Löfven till hårt angrepp mot M-ledaren på grund av att han öppnat upp för samarbete med SD.

Lyssna även på: ”De har bara en väg att gå” – Podden om Kristerssons möte med Åkesson

Tidigare under veckan har även kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) hårt kritiserat Moderaterna efter Kristerssons möte med Jimmie Åkesson och refererat till Hitlertyskland. Stefan Löfven anklagade själv SD och M för att vara nazistiska genom att kalla dem brunblåa.

Färgen brun associeras inom politik med nazism, Ursprunget var de brunskjortor som det tyska nazistiska partiets SA-förband utrustades med i Hitlertyskland.

Nu svarar Kristersson.

”Idag beskyller Stefan Löfven mig för att inte lyssna till dem som överlevt Förintelsen. Det är omdömeslöst och ovärdigt på ett sätt jag inte trodde var möjligt”, skriver Kristersson.

Han fortsätter lite längre ner:

”…Stefan Löfven borde besinna sig och sluta upp med att förgifta det demokratiska samtalet. Och han borde städa upp i sin egen rörelse innan han mästrar andra. Socialdemokraternas oförmåga att ta itu med antisemitismen i sitt eget parti – gång på gång manifesterad i den tragiska situationen för judar i Malmö – säger mycket om klyftan mellan ord och handling.

När det blir normalt för en regering att i dagspolitiska syften anklaga politiska motståndare för att öppna för nazism och annan extremism – då underminerar regeringen aktivt demokratins unika förmåga att hantera konflikter och hålla gemensam front mot extremism. Det är en farlig väg.”

Läs hela Ulf Kristerssons inlägg här:

Läs mer: Löfven till attack mot Kristersson om SD-samarbete: ”Bottenlöst omoraliskt”

Bli prenumerant

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag