Löfven till attack mot Kristersson om SD-samarbete: ”Bottenlöst omoraliskt”

Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 8 Dec 2019 2019-12-08
E-post 1011

I ett inlägg på Facebook går Stefan Löfven till hårt angrepp mot Ulf Kristersson för att han öppnat upp för samarbete med Sverigedemokraterna, trots att han tidigare lovat förintelseöverlevaren Hédi Fried att inte samarbeta med SD. ”Att se förintelseöverlevande i ögonen och lova något sådant och sedan fullständigt strunta i sitt löfte är så bottenlöst omoraliskt att jag saknar ord” skriver Löfven.

Statsminister Stefan Löfven går till hårt angrepp mot M-ledaren Ulf Kristersson på grund av att han öppnat upp för samarbete med SD.

Lyssna även på: ”De har bara en väg att gå” – Podden om Kristerssons möte med Åkesson

I ett inlägg på Facebook tar Löfven upp förintelseöverlevaren Hédi Fried, 95, som Kristersson tidigare lovat att inte samarbeta med SD.

”Att se förintelseöverlevande i ögonen och lova något sådant och sedan fullständigt strunta i sitt löfte är så bottenlöst omoraliskt att jag saknar ord. Historiens dom kommer bli hård”, skriver Löfven i inlägget.

Ulf Kristersson hade ett första möte med SD:s partiledare Jimmie Åkesson på onsdagen, och efter mötet skrev Kristersson i ett inlägg på Facebook att ””Vi behandlar varandra med respekt, och i flera viktiga sakfrågor tycker vi ungefär lika. I dessa frågor vill jag naturligtvis att vi ska kunna samarbeta i riksdagen”.

Bland de frågor som togs upp på mötet mellan partiledarna nämner Kristersson livstidsstraff för gängrelaterade mord, slopad ungdomsrabatt i domstolar, tillträdesförbud till butiker, kärnkraftsfrågan och invandringen.

På Twitter får Löfvens angrepp på Kristersson hård kritik av konservativa debattörer.

Ulf Kristersson och Moderaterna får kritik från vänster.

Läs även: Kristersson och Åkesson i möte: ”Bådar gott inför framtida samarbeten”

Läs även: Upprörda känslor från vänstern om Kristersson: ”Medlöpare”

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag