Efter Politisms nedläggning – här är Roséns nya jobb

Margret Atladottir och Eric Rosén. Atladottir har nu lämnat Politism. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 30 okt 2018 2018-10-30
E-post 108

STOCKHOLM Efter att ha lämnat sitt jobb på den nedlagda vänstersajten Politism börjar nu Eric Rosén på Aftonbladet. Roséns nya roll blir som ansvarig för kommunikation på Aftonbladet.

I september 2018 meddelade Politisms chefredaktör Eric Rosén att sajten ”läggs vilande”. Politism startades 2013 av Aftonbladet och LO för att bilda opinion bland unga människor med vänstersympatier.

Sedan sajten bolagiserades 2014 har den gått med stora förluster och intäkterna täckte in ens lönekostnaderna för redaktörerna Rosén och Margret Atladottir.

Kommunal och LO gick in med kapitaltillskott på sammanlagt fem miljoner för att fortsätta driva sajten, och Kommunals kommunikationschef Karin Hagman, som även sitter i styrelsen för Politism, sade till Kommunalarbetaren att Politism var ett bra sätt för Kommunal att nå ut till målgruppen mellan 16 och 25.

LÄS ÄVEN: Vänstersajten Politism upphör efter fyra års förluster

Nu uppger Medievärlden att Eric Rosén får ett nytt jobb som biträdande redaktör med ansvar för bland annat kommunikation på Aftonbladet. Rosén kommer få ansvar för kommunikationsfrågor och driva olika projekt ”för att stärka Aftonbladet i publicistiska och etiska frågor”. Han ska jobba tätt ihop med ledningsgruppen och representera Aftonbladet i externa sammanhang

”Att få möjlighet att gå in och jobba med Aftonbladet under en avgörande tid, i ett medielandskap där så mycket förändras så snabbt, känns fantastiskt. Vi står inför otroligt spännande och utmanande år. Aftonbladet har en unik position att bygga vidare på och en lång resa att göra. För mig är det ett drömjobb att vara med och påverka hur den resan ser ut”, säger Eric Rosén i ett pressmeddelande.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag